Café De Afzakkerij op de Noordkade heeft als eerste horecabedrijf in Veghel het vignet ‘Fietsers Welkom’ ontvangen, een kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca van Stichting Nederland Fietsland. Het café voldoet daarmee aan alle eisen die de stichting hieraan stelt. Bedrijfsleider Dick Konincks plakte vandaag niet zonder trots het ‘Fietsers Welkom’ vignet op de voordeur van De Afzakkerij. Het cultuurcafé biedt zeven dagen per week een warm welkom aan het publiek. Naast vaste bezoekers ook steeds meer dagjesmensen op de fiets die de Noordkade en het café aandoen voor een sfeervolle tussenstop.


Eerste horecabedrijf in veghel

Een heerlijke fietstocht is pas echt geslaagd wanneer je als fietser een goede ontvangst krijgt in dat gezellige café of op dat leuke terrasje onderweg. Wanneer je daar de bidon kunt vullen, je banden oppompen, je elektrische fiets kunt opladen of – voor pechgevallen – een reparatiesetje aantreft. Een waar je ook nog een pleister kunt plakken als je ongelukje hebt gehad. Eventueel natte kleding is geen enkel bezwaar. Horecabedrijven zoals De Afzakkerij met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel bieden je als fietser dat extra stukje service. Bovendien zijn er fietskaarten van de omgeving verkrijgbaar. Er zijn in Nederland zo’n 1.000 aangesloten bedrijven, verspreid over het hele land. Ze liggen ook nog eens aan of in de buurt van een LF-route of fietsknooppunt. De aangesloten bedrijven zijn herkenbaar aan het Fietsers Welkom! gevelbordje en overzichtelijk te vinden via o.a. de recreatieve fietsrouteplanner en de website.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

noordkade veghel
Leisure

Elk weekend een feestje?

Café De Afzakkerij op de Noordkade heeft als eerste horecabedrijf