Nog een paar weken en dan is het zover: de Nacht van de Noordkade 2024. Op zaterdag 27 januari barst de Noordkade uit z’n voegen en serveren we je kunst, cultuur, theater, food en vooral heel veel gezelligheid. In deze blog vind je onze ultieme tips voor de Nacht van de Noordkade 2024.

Begin goed!

Het officiële programma barst om 19.00 los, maar van te voren is er natuurlijk al genoeg te beleven op onze mooie Noordkade. Kom dus op tijd, ga voor een goede bodem en begin met een gezellige borrel of diner in één van onze restaurants. Wittern, Sillyfox, Pieperz, DIS of Plank; de keuze is reuze! 

plank bistro

Lokaal talent

De Nacht van de Noordkade is het perfecte moment om lokaal talent te ontdekken. Uiteraard delen alle talenten van Phoenix Cultuur hun kunsten, de talentenklas muziek van CHV Academy is een aanrader en ook op het gebied van dans geniet je in de Malerij van bijzonder lokaal talent. 

Nacht van de noordkade 2024

Bites & drinks

De Proeffabriek is dé plek voor een gezellige borrel tijdens de Nacht van de Noordkade. Kies je voor de Bubbel experience van Wijndivas, de bierproeverij van Hellobier of geniet je van een mooi strijk- of pianoconcert bij DIS en Plank. Genoeg te smullen en te beleven dat sowieso. 

Nacht van de Noordkade

Zelf aan de slag

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Ga dan voor het ontwerpen van je eigen platenhoes in het tekenatelier, kijk mee met het borduren op de naaimachine in het fashionatelier of met het edelsmeden of keramieken in de werkplaats. 

Nacht van de noordkade 2024

Lachen mag

Er valt ook nog genoeg te lachen. Wat dacht je van cabaretduo Blauwe Vinkjes of cabaretier Luuk Ransijn, ook de voorstelling ‘Volle Vuilkar’ die buiten plaats vindt, is ook een behoorlijke belevenis waar je bij wil zijn. Voor enkele dingen die de Blauwe Kei organiseert heb je wel kaartjes nodig, check dus de website van de Blauwe Kei om zeker te zijn van een plekje. 

Nacht van de noordkade 2024

We hebben geprobeerd om enkele hoogtepunten voor de Nacht van de Noordkade voor je op een rijtje te zetten. Maar we missen nog heel veel, dus wees verstandig en check het timetable goed zodat je precies weet waar wat te vinden is. De timetable is ook de downloaden via de app TMSQR, zo heb je altijd de laatste versie. Tot op de Nacht van de Noordkade! 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Wittern
Algemeen Kunst en cultuur Leisure

5 keer cultureel en winters genieten op de Noordkade

Nog een paar weken en dan is het zover: de