In het begin van het nieuwe jaar is er weer genoeg te beleven op de Noordkade. We duiken gezellig samen de winter in, trekken massaal naar binnen en genieten van kunst, cultuur, lekker eten en heel veel gezelligheid. In dit blog de absolute must see’s en must do’s voor de komende winterse periode.

Gratis exposities

Zoals je weet geniet je altijd van gratis exposities in de Fabriekshal op de Noordkade of in de Wiebenga silo’s. Je vindt de expositie ‘Huis’ door Elsbeth Doorenbos in de Wiebenga silo’s, deze expositie roept herinneringen op aan alle huizen die je hebt mogen bewonen. Vanaf 14 januari vind je ook Autodidactisch beeldend kunstenaar Joshua van Iersel met zijn expositie ‘Underneath The Surface’ op de Noordkade. Speciaal voor de Noordkade zocht Joshua de grenzen op om een visuele totaalbeleving te creëren. Een absolute aanrader. 

expositie Joshua van Iersel

Theater voor een tientje

Tijdens het Nationale Theaterweekend van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari kun je genieten van vier te gekke voorstellingen in Theater de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. En het mooiste van alles is: alle voorstellingen kosten dit weekend maximaal 10 euro. Want iedereen verdient theater in z’n leven. Geniet van bijvoorbeeld de kindervoorstelling Pietje Bell En De Bende Van De Zwarte Hand of het cabaretduo Blauwe Vinkjes. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar dus wees er heel snel bij! 

noordkade veghel

Ontdek nieuwe talenten

2024 wordt het jaar van nieuwe talenten ontdekken! In 2024 starten er weer heel veel leuke en spannende cursussen op het gebied van beeldende kunst, dans of muziek bij Phoenix Cultuur. En je bent nooit te oud om te leren, dus zie dit als een teken om die ene hobby nou echt eens op te pakken. Vind je een langere cursus toch wat spannend? Bij Phoenix Cultuur zijn er ook kortere cursussen of zelfs eenmalige workshops te volgen. Zie je dat jouw droomcursus al is begonnen? Informeer bij Phoenix Cultuur of het misschien mogelijk is om later in te stromen. 

Noordkade veghel

Food for thought

Uiteraard hebben de restaurants op de Noordkade weer verschillende activiteiten rondom kerst gepland. Maar ook na kerst blijft het genieten in onze horeca. De Tonijnsteak van Wittern is ook volgend jaar de absolute tip van de kaart en voor de friet van Pieperz rijd je volgend jaar ook weer om. Traiteur en Bistro Plank is een absolute favoriet voor gezellige shared dining van ontbijt tot diner. En ook DIS Teun in de Proeffabriek moet je zeker even uitproberen. Check zeker het bord met specials want daar staat altijd iets op waar je op dat moment zin in hebt. Hoe doen ze dat toch? 

Wittern

De Nacht van de Noordkade

Hallo! De Nacht van de Noordkade komt terug en die mag natuurlijk absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Schrijf maar een heel groot kruis in je agenda op zaterdag 27 januari want dan ben je natuurlijk op de Noordkade te vinden. We overladen je met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Kortom: wat je hobby ook is, op de Nacht van de Noordkade vind je het. Meer info over het programma komt heel snel jouw kant op als je ons volgt op social media of onze agenda regelmatig bekijkt. 

Nacht van de Noordkade

Je leest het. Die winter, die kom je makkelijk door op de Noordkade. We gaan er dan ook vanuit dat we je regelmatig gaan tegenkomen op de Noordkade. Want naast alle bovenstaande activiteiten is slenteren over het terrein, zwaaien naar de vissen en lekker droog en warm genieten van de omgeving ook een absolute aanrader deze winter. Want op de Noordkade is altijd wat te beleven. 

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

sinterklaas intocht
Algemeen Leisure

Sinterklaas op de Noordkade: Wat is er allemaal te doen?

In het begin van het nieuwe jaar is er weer