Wij weten allang dat je met gemak een volle dag kan spenderen op de Noordkade en nog steeds niet alles gezien hebt. Maar hoe ziet zo’n dag er dan uit en wat voor verschillende activiteiten kun je ondernemen om je geen moment te vervelen? Tijd dus voor wat inspiratie. Dit is hoe jouw perfecte woensdag op de Noordkade eruit kan zien.

09:30 ONTBIJT

Hopen dat je honger hebt, want je start de dag met een heerlijk ontbijtje inclusief versgemalen koffie bij Noord Coffee Roasters. Deze echte Noordkade koffie is licht gebrand en daardoor minder vet. En stel gerust al je vragen over koffie, deze koffie-experts hebben gegarandeerd een antwoord. 

10:30 Escape Room 

Tijd om je hersens te kraken en te zien uit welk hout je gesneden bent. Maak je klaar voor de Escape Room. Ga jij voor het mysterie van de Noordkade of waan jij je even in de Koude Oorlog? Lukt het jou om binnen 60 minuten te ontsnappen. 

12:00 Tijd voor lunch

Hopelijk kwam de ontsnapping net op tijd. Na al die inzet heb je een lekkere lunch verdient. Schuif aan bij DIS op de Zomerkade of bij slecht weer midden in de Proeffabriek. Geniet van een heerlijke lunch en laat die omgeving even op je inwerken. Je voelt de rijke historie van de Noordkade als je goed om je heen kijkt. Heb jij al elementen gespot die rechtstreeks uit de veevoederfabriek komen?

14:00 Ontdek de Proeffabriek 

Neem de tijd en loop eens bij elke winkel in de Proeffabriek binnen. Onze bewoners vertellen je maar wat graag over hun producten. Grote kans dat er ook nog wat te proeven valt. Wees wel gewaarschuwd. Of je nu van chocolade, bloemen, leuke hebbedingetjes of Gin houdt, de ervaring leert dat er gegarandeerd iets mee naar huis gaat. Ideaal, een beetje Noordkade bij jouw thuis. 

15:00 Tijd voor een Snack

Maak voordat je bij Tinks naar binnen gaat, even een stop bij Pieperz. Er staat zo nog een spannende activiteit op de planning dus een klein tussendoortje kan geen kwaad. En die friet van Pieperz, die moet je gewoon geprobeerd hebben. Onze tip: zoek op het menu naar frietjes Heisa. Deze Pieperz friet met verrassende topping is perfect om te delen als je nog niet zoveel honger hebt. 

16:00 Wandelen is een kunst

Als je bij Pieperz omhoog kijkt, zie je een doolhof van trappen, Voel je vrij om over de Noordkade rond te dwalen. Kijk je ogen uit en trek elke deur open die je tegenkomt. Er is geen verboden terrein, en als je per ongeluk wel ergens terecht komt waar je niet mag rondlopen, dan hoor je dat vanzelf. Ga op zoek naar de geschiedenis van de Noordkade. Zorg ervoor dat je uitkomt op de eerste etage in de Cultuurfabriek, hier kun je namelijk gratis genieten van een prachtige expositie die om de zoveel maanden wisselt. De expositie is te vinden in de vierkante silo’s. Zo’n unieke locatie, je mond valt ervan open. 

18:00 Diner

Hopelijk heb je alweer een beetje honger gekregen. Je kunt aanschuiven bij Plank. In hun bistro serveren ze diverse kleine hapjes die je perfect met jouw gezelschap kunt delen. De avond vliegt voorbij maar hou wel de tijd een beetje in de gaten, want de film wacht niet. 

20:00 Film 

Zorg dat je op tijd bent bij Industry en neem voordat je de zaal in gaat de locatie goed in je op. Deze monumentale fabriekshal uit 1915 is trouwens ook de perfecte locatie voor een groepsfoto. Want deze dag op de Noordkade moet natuurlijk wel vastgelegd worden. Geniet daarna van de film én van de goede service, want met een druk op de knop krijg jij een heerlijk drankje of snack voorgeschoteld.

22:30 Een drankje om de dag af te sluiten

Nou vooruit nog eentje dan. Sluit de dag af met een gezellig drankje bij Wittern. Onze tip: kies voor een biertje dat is gebrouwen op de Noordkade of misschien kom je wel een wijntje op de kaart tegen dat je vanmiddag bij Wijndivas ook al voorbij hebt zien komen

En zo komt een vol dagje Noordkade tot een einde. Hopelijk heb je de smaak te pakken, want als je een dagje op de Noordkade spendeert, dan besef je ook hoeveel dingen je nog niet gezien hebt. Kom je snel een keertje terug?

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen

Vijf tips voor een geweldige zomer op de Noordkade

Wij weten allang dat je met gemak een volle dag