Ben jij ook zo benieuwd wat er allemaal te zien is bij theater de Blauwe Kei volgend seizoen? Het programma is inmiddels bekend en in deze blog geven we je alvast een paar tips. Welke voorstellingen staan er op jouw verlanglijstje?

18 september 2024

VALENTINA ToTH - Wildbloei (reprise)

Valentina Tóth, beter bekend als hét comedytalent van 2023, brengt haar voorstelling ‘Wildbloei’ op de planken. Deze show is een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire en een body positive K3-sterretje komen voorbij. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

10 oktober 2024

ILSE DELANGE - Theatertour

De bekendste country- en popzangeres van Nederland, dan hebben we het natuurlijk over Ilse DeLange! Sinds haar debuutalbum World Of Hurt behoort Ilse tot de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Of ze nu country, rock of pop zingt, de hits en nummer 1-albums volgen elkaar in hoog tempo op. De country-invloeden maakten steeds meer plaats voor popelementen. Recentelijk liet de zangeres met singles als Confetti Shotgun zien ook binnen het elektronische popgenre haar mannetje te staan. In het jaar 2023 vierde Ilse haar 25-jarig jubileum als artiest. Het jaar 2024 zal voor Ilse in het teken staan van haar langverwachte nieuwe album Tainted.

28 september 2024

MENEER MONSTER - Over Een Kleine Mol… (2 T/M 6 JAAR)

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is. Dan valt er ineens poep op zijn kop. Kak, wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren. Hij vraagt hen allemaal of ze meer weten, maar niemand kan hem helpen. Tot het moment dat de mol twee strontvliegen ontmoet! Over Een Kleine Mol is een fysieke, bijna woordeloze Meneer Monster productie naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Tip: Geniet van een leuk dagje uit en maak je avond compleet met een theaterarrangement.

5 & 6 oktober 2024

MATZER - De Steen In Mijn Mond

De Steen In Mijn Mond is een aangrijpende voorstelling geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van het Eindhovense meisje Marietje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze was negen toen de oorlog begon, ze was veertien toen het zuiden van Nederland werd bevrijd. In die paar jaar voltrok zich een groot drama in haar gezin. Haar leven werd nooit meer hetzelfde.

Deze voorstelling is onderdeel van de Op De Huid 1 serie. Dit is een serie van vijf voorstellingen voor € 75 i.p.v. € 105. Dat is toch mooi meegenomen!

26 februari 2025

ISH DANCE COLLECTIVE - Hiphop Circus

In het wervelende Hiphop Circus komt werkelijk álles samen. De performers spelen in hun bewegingen met de vier elementen. Zij zijn zo vlug als water, lijken te zweven door de lucht en landen met beide voeten op de grond. DJ Irie zorgt voor vette beats, terwijl BMX-ers, skaters, breakers en acrobaten de meest onvoorstelbare combinaties van bewegingen en disciplines laten zien. Tijdens dit overweldigende spektakel kijk je je ogen uit!

Ish Dance Collective

23 september 2024

THE QUIET GIRL - Filmhuis

Ierland, 1981. Wanneer haar ouders te druk zijn met de komst van een nieuw kind, wordt de jonge Cáit naar familie op het platteland gestuurd. Daar wordt ze liefdevol opgevangen door tante Eibhlín. Cáit’s stugge oom Seán heeft meer moeite met de aanwezigheid van het zwijgzame meisje. Langzaamaan ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn die niet uitgesproken mogen worden. Toch bloeit ze open, op haar eigen stille manier. Maar aan elke zomer komt een einde. Het is een ingetogen en breekbaar drama.

Nieuw: Theaterprogramma van de Blauwe kei 24-25

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Automatische concepten
Actieve families Kunst en cultuur Vrijetijds Genieters

Dans aan de Kade: Een familievoorstelling met verschillende dansstijlen

Ben jij ook zo benieuwd wat er allemaal te zien