Maak kans op een ,,Afzakkertje,, hoodie

Cultuurcafé De Afzakkerij op de Veghelse Noordkade en speciaal likeur Afzakkertje hebben elkaar gevonden. In naam en in  faam. Als het café weer geopend is voor het publiek kun je het drankje zeker in het café bestellen. Maar met een ‘Afzakkertje thuis verwenpakket’, geniet je ook in je eigen omgeving van een mooie fles exclusieve likeur, enkele fijne lekkernijen en twee stijlvolle  likeurglaasjes. Een heerlijk geschenk voor jezelf, of misschien nog beter, om te delen met een ander. Bovendien steun je er ook nog cultuurcafé De Afzakkerij mee, die vanwege de coronamaatregelen wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het complete verwenpakket kost slechts € 29,95. Te bestellen via info@afzakkerij.nl afhalen bij De Afzakkerij. De eerste 60 kopers maken kans op een exclusief ‘Afzakkertje’ hoodie sweatshirt!

Afzakkertje’ is een nieuwe, speciale likeur op basis van verschillende rum-componenten. Het is een blend van rum uit het Caribisch gebied (verschillende herkomst, momenteel Dominicaanse Republiek, Guyana en Barbados) en rum uit Jamaica. Het alcohol percentage is 24% en de inhoud per fles is 700ml. Heel goed te mixen met dranken als Seven up, Cola, Ginger ale, Fanta, Jus d’orange, maar ook erg lekker met roomijs of koffie. Het complete ingepakte verwenpakket bestaat uit exclusieve Noordkade-wyber-koekjes, cranberrychocolade, 2 likeurglazen en een fles 0,7 l. Afzakkertje, op een origineel ‘borrelplankje’.

Waar komt de naam ‘Afzakkertje’ vandaan?
In het Nederlands taalgebied behoort ‘afzakkertje’ tot de gangbaarste en meest verbreide naam aanduiding van een borrel. Al in de zeventiende en achttiende eeuw was ‘Afzakkertje’ de benaming voor een ‘glaasje brandewijn’ (een distillaat van moutwijn) die men na de koffie, de thee of het avondeten werd geacht te nuttigen om de genoten dranken en spijzen beter te laten zakken. Later, in de late negentiende eeuw, werd de benaming eerder gebruikt om een likeur, jenever of andere sterke drank aan te duiden. Toentertijd kreeg een ‘afzakkertje’ ook de betekenis van ‘laatste glaasje’ of een ‘laatste borrel’.

Uit vriendschap gecreëerd, in het heden gepresenteerd
In 2018 besloten twee goede vrienden in Maassluis samen met veel passie en enthousiasme een eigen likeur te ontwikkelen. Een likeur van hoge kwaliteit op basis van verfijnde natuurlijke producten en rum, die later de befaamde benaming ‘Afzakkertje’ kreeg. De zoektocht naar de smaakcombinatie van ‘Afzakkertje’ was niet eenvoudig. De vrienden bleven echter experimenteren tot zij de perfecte smaakcombinatie gevonden hadden. De vijftiende combinatie was uiteindelijk de voltreffer! Hun passie en vasthoudendheid leidde op den duur tot de (rum)likeur die vandaag de dag bekend staat als ‘Afzakkertje’. Het is een likeur van hoge kwaliteit op basis van verfijnde en natuurlijke producten,  uitstekend te combineren met koffie, desserts en andere dranken.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

hello bier
Food

Nieuw op de Noordkade: Hellobier!

Maak kans op een ,,Afzakkertje,, hoodie Cultuurcafé De Afzakkerij op