The Chocolate Factory

Over een tijdje opent The Chocolate Factory op de Noordkade een educatieve en interactieve attractie waar jong en oud kennismaken met de wereld van techniek en innovatie met chocolade als thema. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wij nemen je mee in het verhaal achter The Chocolate Factory.

The Chocolate Factory is gevestigd in de NPF toren, een voormalige veevoederfabriek op de Noordkade. Feitelijk is The Chocolate Factory een experience center waar kinderen en jongeren in hun vrije tijd en op een aantrekkelijke wijze hun affiniteit voor techniek en logistiek ontdekken. Het bijzondere aan The Chocolate Factory is dat het, naast een attractie, ook een hybride leeromgeving is waar studenten, docenten en bedrijven samenwerken aan de continue ontwikkeling van de fabriek.


TECHNIEK OP ZIJN LEKKERST

Bij The Chocolate Factory ontdek je de wereld van techniek en laat je je talent los op de meest wonderlijke machines. Wat is er mooier dan zelf chocolade maken? Zit achter de knoppen van de productielijn, ontwerp een verpakking of regel de logistiek van de spannendste fabriek van Brabant. Het is een leerzaam en lekker uitje voor het hele gezin.

Het draait allemaal om techniek en logistiek bij The Chocolate Factory. Hoe worden producten gemaakt? Wat zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen en hoe ontwerp je ingenieuze machines? Bezoekers komen spelenderwijs in aanraking met het proces rondom het produceren van chocolade. Daarnaast worden in The Chocolate Factory alle zintuigen geprikkeld, je wordt uitgedaagd met spannende missies en krijgt een kijkje in de toekomst door kennis te maken met moderne technologische ontwikkelingen.

LEREN IN DE BEROEPSPRAKTIJK

The Chocolate Factory is een unieke plek om te leren in de beroepspraktijk doordat er ruimte is om te werken aan vraagstukken over een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Door een hybride leeromgeving te faciliteren worden het bedrijfsleven en het onderwijs in de regio versterkt. Het doel van The Chocolate Factory en haar hybride leeromgeving is om kinderen te enthousiasmeren voor techniek, logistiek en voedselproductie en jongeren en studenten skills te laten ontwikkelen welke ze mee kunnen nemen naar de beroepspraktijk. Op deze manier binden we zoveel mogelijk mensen en talenten aan Meierijstad als technische food/logistiek regio van Nederland. Samen bouwen we aan de lekkerste attractie van Brabant!

Van oude fabriek tot attractie

Na vele jaren leegstand gaat de NPF toren weer open. Eén van de mooiste ruimtes op de Noordkade waar de bestaande (oude) machines in eer en glorie worden hersteld. Tot leven gewekt kunnen we beter zeggen. Maar dit alles wel met een hedendaagse en innovatieve touch op gebied van techniek en logistiek. In de tien verdiepingen tellende oude fabriekstoren, kun je op elke etage iets anders beleven en dat past ook bij de rijkheid van The Chocolate Factory.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om The Chocolate Factory te realiseren. Wanneer de eerste bezoeker kan genieten van deze inspirerende attractie is nog niet bekend. Wil jij meebouwen aan The Chocolate Factory? Dat kan! Binnenkort vind je hier meer informatie over hoe je je hiervoor kan aanmelden.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Algemeen

5 dingen die je niet mag missen

Over een tijdje opent The Chocolate Factory op de Noordkade