Hét gratis cultuur-festival is terug! Op 5, 6 & 7 juli kleurt Fabriek Magnifique drie dagen lang Veghel voor jong en oud. Een zinderend festival vol verrassingen met muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. Met hapjes en drankjes, uitgelaten dansende menigten en ingetogen voorstellingen.

In deze blog geven we je een greep uit het overvolle gratis programma bij ons op de Noordkade. Laat je verrassen en verwonderen!

Vrijdag 5 juli - 17.00 uur

Manify

Op vrijdag 5 juli luiden we samen met Manify het weekend in! Begin met een gezellige borrel en eindig met een dansje.

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

Vrijdag 5 juli - 18.00 uur

Simrace

Je hoeft niet langer naar de circuits van Zandvoort, Bahrein of Spa Francorchamps toe, want op de Noordkade in Veghel kan je de Formule 1 zelf beleven! Tijdens Fabriek Magnifique kun je bij Noordkade Uitjes kosteloos racen, maar let op; vol=vol!

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

Zaterdag 6 juli 16.00 uur en zondag 7 juli

KeerwOOrd Jola Hesselberth

We ontdoen ons van de mantel van steen en geven ons over aan de stad, waar alles geloofd moet worden. Een ervaring, een seconde in het eeuwige voorbij, waar verhalen vloeien en beelden en tonen spreken, fluisterend oud in een onbekend KeerwOOrd. Zaterdag en zondag geeft Jola voorstellingen in silo 1 op de Noordkade

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

Zaterdag 6 juli - 22.30 uur

Step the Gap

Elk optreden van Step the Gap betekent een onvergetelijke avond! Iedere show is een muzikaal schouwspel met al het beste dat de 70’s en 80’s te bieden hebben. Step the Gap bestaat volledig uit professionele muzikanten; twee prachtige zangeressen, een swingende gitarist, funky bassist, opzwepende toetsenist, een strakke drummer én een spetterende blazerssectie met saxofoon en trompet. Samen belichamen ze het mooiste van Disco, Soul & Funk en spelen ze het dak eraf! Step the Gap. Keeps the Soul alive!

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

Zondag 7 juli - 12.00 uur

Plank: Beats, Borrels & Bites

Iedereen die zijn muzikale klanken laat horen krijgt een heerlijke dorstlesser van Plank! Geniet van beats, borrels en bites in de proeffabriek. Van 12.00 tot 20.00 uur is de proeffabriek omgetoverd tot een groot borrelwalhalla. En om het nóg lekkerder te maken kun je tussen 14.30 en 16.30 ook nog eens genieten van een heerlijke wijnproeverij met Italiaanse borrelhapjes van Wijndivas.

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

5, 6 & 7 juli

Siloscoop

Tijdens Fabriek Magnifique wordt een deel van de Noordkade omgetoverd tot een bijzondere buitenbioscoop: maak kennis met de Siloscoop!

Dit is er te doen tijdens Fabriek magnifique op de Noordkade

5, 6 & 7 juli

Expo’s

Daarnaast zijn er heel het weekend diverse expo’s te bewonderen waaronder: Jan Doms & Han Klinkhamer met ‘Steps to Heaven’ in de Koekbouw, Karin van Dam in de Hal Fabriekswinkel, Jasper van den Oever in de Afzakkerij en Nelleke Bosland met ‘Razzle Dazzle’ in de Wiebenga Silo.

Dit is slechts een kleine selectie uit de timetable, bekijk hier het volledige programma van Fabriek Magnifique 2024.

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Algemeen Kunst en cultuur

NIEUW: theaterprogramma van de Blauwe Kei 24-25

Hét gratis cultuur-festival is terug! Op 5, 6 & 7