Docu Cultuur in coronatijd in Meierijstad

Meierijstad bruist van de kunst en cultuur, in alle kernen en op verschillende locaties. Ruim een jaar geleden werd het plotseling onwennig stil, veel te stil. De samenwerkende partijen in de Cultuurfabriek; Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel, Theater De Blauwe Kei en De Compagnie, lieten zich echter niet kisten. Met de documentaire ‘De deuren gaan weer open! Cultuur in coronatijd in Meierijstad’, staan de organisaties stil bij het afgelopen coronajaar en kijken ze vooral positief vooruit. Theatertechnici, kunstdocenten, horecamedewerkers, kunstenaars, theatermakers, beheerders en alle andere medewerkers van de cultuurorganisaties staan te trappelen om te beginnen en de deuren weer volledig open te gooien!

Het was een bewogen jaar, maar de partners van de Cultuurfabriek zitten niet stil. Precies dát laat de documentaire duidelijk zien. Hoewel onder andere voorstellingen, muziek- of schilderlessen, exposities en evenementen door de lockdowns niet door konden gaan, stond de deur wel altijd op een kier. De organisaties bleven in contact met hun bezoekers en cursisten en zochten naar wat wél kon. Lessen werden online gegeven, artiesten gingen langs de deuren, opnamestudio’s werden gerealiseerd, optredens gestreamd, afhaalbierpakketten samengesteld, drive-inns georganiseerd en ga zo maar door.

De documentaire biedt een kijkje achter de schermen en geeft de mensen van de verschillende organisaties, kunstdocenten, maar ook artiesten het woord. Hoe hebben zij deze hele periode beleefd? Zo vertelt bijvoorbeeld cabaretier Roué Verveer over zijn lockdownervaring, neemt muzikant Ray Stepien de kijkers mee op 50 meter hoogte, vertelt piano docent Peter Schütz over het online lesgeven en laat de Leif de Leeuw Band met een optreden in de Koekbouw op de Noordkade voelen wat we allemaal zo missen. De documentaire is geproduceerd door de op de Noordkade gevestigde Studio Gotley.

Bekijk hier de video: https://youtu.be/yfF5IQssbes

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Noordkade veghel
Kunst en cultuur

Joost Draait Door op zondag

Docu Cultuur in coronatijd in Meierijstad Meierijstad bruist van de