Stadsbrouwerij de Vleeghel

Op de Noordkade, bij de ingang van Restaurant Wittern en onder servicebioscoop Industry, is Stadsbrouwerij De Vleeghel gevestigd. Deze brouwerij produceert meerdere echt Veghelse bieren en krijgt bovendien een educatief karakter. Initiatiefnemers Marc Biemans, Ardie van Lankveld en Lucas Timmers willen er hun droom waarmaken: een mooie kleine ambachtelijke bierbrouwerij.


Stadsbrouwerij de Vleeghel produceert meerdere echte Veghelse bieren. Voor de Veghelse initiatiefnemers Marc Biemans, Ardie van Lankveld en Lucas Timmers is hun droom ‘een mooie ambachtelijke bierbrouwerij’ werkelijkheid geworden.

Met nog van alles op het vat, aldus Biemans: “De tijd is werkelijk voorbijgevlogen. Inmiddels hebben we naast ons team van initiatiefnemers nog vijf vrijwilligers die twee tot drie per week brouwsels maken. We hebben de ontwikkelingen hier op de Noordkade van dichtbij gevolgd en waar mogelijk sluiten we aan op evenementen en initiatieven. Zo schenken horecazaken Wittern, DIS en De Afzakkerij ons bier. Deze zijn in de Proeffabriek ook verkrijgbaar bij Uw Bierspecialist en bij Jumbo Foodmarkt.

Verder leveren we de basisgrondstof waaruit Schouten Distillery dranken distilleert. Met een brouwketel van 200 liter een flink aantal grote lagertanks van 500 liter hebben wij nog steeds voldoende capaciteit.” Bovengistend bier “Uitgangspunt van brouwerij De Vleeghel is het brouwen van smaakvol bier dat past bij het moment” vervolgt Biemans. “Ons vaste assortiment bestaat uit Jonge Vleeghel, Oude Vleeghel en Duistere Vleeghel.

Daarnaast ontwikkelen we seizoensbieren zoals als Lentebok, Herfstbok, Winterbok en Zomervleeghel. Ook hebben we in opdracht en ter nagedachtenis van een dierbare overledene een ‘speciaal Hemels Bier’ van 8% gebrouwen. Met de mensen van de Buffelrun uit Boerdonk hebben we het speciaalbier White Buffalo gebrouwen. Voordeel van ons bovengistend bier is dat het lang houdbaar is en eigenlijk steeds lekkerder wordt.”

Investeren in de brouwerij
Brouwerij De Vleeghel is voor de initiatiefnemers inmiddels een serieuze hobby die voor een belangrijk deel draait op de inzet van vrijwilligers, vertelt Biemans. “Het geld dat we inmiddels verdiend hebben is allemaal weer geïnvesteerd in de brouwerij. Op die manier kunnen we blijven ontwikkelen en hebben we bijvoorbeeld een afvulmachine en pomp kunnen aanschaffen. Die komen dan weer goed van pas voor projecten van de brouwerij.

Verder hebben we voor onze bieren op fles nieuwe etiketten laten ontwerpen en drukken. Daarmee hebben we ’n mooi kenmerkende stijl voor al onze bieren neergezet.

Speciaalbieren winnen nog steeds aan populariteit, de mensen weten onze brouwerij steeds vaker te vinden!”

Stadsbrouwerij De Vleeghel

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

Pieperz

(H)eerlijk eetvermaak

Kijk dan!