Phoenix Cultuur is het centrum voor kunst- en cultuureducatie in Meierijstad. Wij geven jong en oud, beginner en ervaren, amateur en (semi-)professional de mogelijkheid een kunstvorm te beoefenen en zijn of haar talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.


VIER KUNSTDISCIPLINES

Phoenix Cultuur biedt een breed scala cursussen en lessen aan in alle vier de kunstdisciplines: beeldende kunst, muziek, dans en theater. Van jaarcursussen, workshops en (school-) projecten, tot voorstellingen, optredens en exposities. Kunst moet voor iedereen toegankelijk zijn! Daarom zorgen we dat we zoveel mogelijk in heel Meierijstad aanwezig en zichtbaar zijn om kinderen, jongeren en volwassenen te verbinden aan kunst en cultuur.

Met al onze lessen en activiteiten zijn we actief in de verschillende kernen in gemeente Meierijstad: Veghel (CHV Noordkade), Schijndel (’t Spectrum), Sint-Oedenrode (CEC Mariëndael), Erp (ter Aa) en in Zijtaart (het Dorpshuis). Ook zijn we te vinden op diverse (twee)jaarlijkse festivals en evenementen, waar jong en oud samenkomt.

We vinden het belangrijk om talent een podium te bieden. Gedurende het cursusjaar worden er diverse exposities, optredens en voorstellingen georganiseerd, waar leerlingen en cursisten hun talenten aan het grotere publiek tonen. Meer informatie over Phoenix Cultuur en het cursusaanbod lees je op onze website.

In 2017 is ‘CHV Academy - Circle of Talent’ van start gegaan. Een initiatief van Phoenix Cultuur, dat zich richt op de talentontwikkeling van kinderen en jongeren en waarin kunst en cultuur als onmisbaar goed wordt gezien. Kinderen en jongeren kunnen zich ontwikkelen van de breedtekunst (in het primair en voortgezet onderwijs) via talentklassen in de vrije tijd, naar de topkunst ((kunst)vakopleidingen. Inmiddels krijgen álle groepen 4, 5 en 6 en een aantal groepen 7 in gemeente Meierijstad kunstonderwijs van CHV Academy. Ook het speciaal onderwijs doet mee. De eerste Talentklassen Dans en Muziek zijn inmiddels ook opgezet.

Daarnaast werken we samen met het voortgezet onderwijs aan pilots en worden er contacten gelegd met conservatoria en kunstacademies. CHV Academy is een succesvolle samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, de overheid en het kunstonderwijs. Inmiddels hebben we ook al met een aantal andere Brabantse kunstencentra de handen ineen geslagen om de Circle of Talent ook in andere gemeentes uit te bouwen.

Kijk voor meer informatie op www.chvacademy.nl

Openingstijden
Maandag08:30 - 22:00
Dinsdag08:30 - 22:00
Woensdag08:30 - 22:00
Donderdag08:30 - 22:00
Vrijdag08:30 - 22:00

Phoenix Cultuur

Verlengde Noordkade 4
5462 EH, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

Pieperz

(H)eerlijk eetvermaak

Kijk dan!