Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022 won hij alle prijzen bij het Cameretten Festival. Daar kun je hem van kennen. Je kunt hem ook kennen van zijn optreden in De Avondshow Stand-ups Met Arjan Lubach op tv. Of uit Toomler in Amsterdam. Maar de kans is groter dat je hem helemaal niet kent. Dat maakt Yunus niet uit.


Volgens Albert Camus is het leven inherent zinloos en worden mensen geconfronteerd met absurditeit, omdat ze zoeken naar betekenis in een wereld die geen intrinsieke betekenis lijkt te hebben. Niet dat Yunus weet wat intrinsiek betekent, maar dat maakt voor de voorstelling niet uit. Een held is, volgens Camus én volgens Aktas, iemand die zich bewust is van de absurditeit, maar toch verzet biedt. Daarom dit debuutprogramma. Volgens Yunus maakt de titel van deze voorstelling niet uit. Het maakt hem ook niet uit of je komt kijken. Hij gaat toch wel spelen. Elke avond weer.

Over Yunus
In 2016 bezoekt Yunus Aktas voor het eerst Toomler in Amsterdam met het idee om een keer stand-up comedy uit te proberen. Dat blijkt een succes, want in 2017 mag hij auditie doen voor Comedytrain. Begin 2018 is Aktas officieel lid. Tegenwoordig treedt hij daar regelmatig op en weet hij het publiek op zijn hand te krijgen met zijn alledaagse, maar toch absurde anekdotes. In 2022 wint Yunus zowel de jury- als de publieksprijs op Cameretten Festival. Onlangs was Yunus te zien als één van de cabaretiers in het programma De Avondshow Stand-ups Met Arjen Lubach.

“Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots.” Jury Cameretten Festival

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

PRRRT PRRRT FLAP FLAP – Maas Theater En Dans

Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022