Na het succes van Modderkruipers, die de Poelifinario voor Beste Kleinkunstvoorstelling van het seizoen opleverde, gaat cabaretduo Yentl en de Boer in deze nieuwe muzikale cabaretvoorstelling op zoek naar het vermogen om te dromen, in een tijd die op zijn minst onvoorspelbaar te noemen valt. Het duo wordt vergezeld door de fenomenale muzikanten David Gram en Charly Zastrau.


Whooop daar gaan die halzen! Rekhalzen is oudhollands voor reikhalzen. Echt een uitstekend woord. Het is precies waar we aan toe zijn: de nekken wat rekken. Whoooop de lucht in! Op zoek naar de horizon, de toekomst of gewoon een soort van richting. Ligt er iets moois te wachten? Misschien iets verrassends. Ga je nog iets leren waar je je nooit van kon voorstellen dat je eraan toe zou komen? Kogelstoten. Blijk je daar een perfect fysiek voor te hebben! Kwalen, gebrekkigheid, een trage eenzame dood op een openbare plek, terwijl iedereen denkt dat je een grapje maakt. Of wat nou als je nek whooop de lucht in gaat, maar die eerste blik over de schutting van de buurman al dermate beangstigend is dat de reklust je vergaat? Zit hij daar, in z’n blote niksie. Vla te eten. In het nu te zijn. Hoe moet je je daar nou weer toe verhouden?

Modderkruipers was in 2023 in ons theater te zien, deze voorstelling werd door het publiek gewaardeerd met een 8,4.

“Modderkruipers' van Yentl en De Boer: muzikaal gezien van de bovenste plank, met vaak prachtige, poëtische of speelse teksten” (Dagblad van het Noorden).

Cabaretduo Yentl en de Boer, bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer, maken muziek-absurdistische voorstellingen. Het tweetal won al tweemaal de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs en tevens de Poelifinario 2023 in de categorie Kleinkunst.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Orkest Koninklijke Luchtmacht – 80 Jaar Vrijheid

Na het succes van Modderkruipers, die de Poelifinario voor Beste