Dear Edith, you foxy ass old whore… Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan slaat een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.


Wicked Little Letters, gebaseerd op een waargebeurde anekdote, is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in een rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Met Oscar en BAFTA winnaar Olivia Colman (The Father, The Crown) en Oscar en BAFTA genomineerde Jessie Buckley (Wild Rose) in de hoofdrollen. Van de makers van The Banshees Of Inisherin en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Auteur Christopher Hilliard schreef in 2017 over deze waargebeurde feiten het boek The Littlehampton Libels. Jonny Sweet bewerkte dit verhaal, samen met regisseur Thea Sharrock tot een komische misdaadfilm. Voorzien van de zo bekende typische Engelse zwarte humor, de zelfspot, gevloek en getier in combinatie met een goede cast wist de film in het buitenland al de nodige positieve reviews te behalen.

“Dit is Olivia Colman op haar best. Het is een geweldige film vol humor” (een bezoeker).
“Deze Britse komedie moet op je ‘te kijken’-lijstje” (Filmtotaal).
“Het opmerkelijke van deze stoute komedie is het verhaal op de achtergrond. Sterke rol van Timothy Spall” (Trouw).
“In Wicked Little Letters brengen topacteurs Jessie Buckley en Olivia Colman een belegen burenruzie tot leven. Het goede acteerwerk zorgt voor een fijne kijkervaring” (Volkskrant).

Cast: Olivia Colman, Jessie Buckley, Anjana Vasan, Timothy Spall, Joanna Scanlan, Hugh Skinner, Malachi Kirby, Gemma Jones, Lolly Adefope, Eileen Atkins, Alisha Weir.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Piet van Eeghen – De Verlichting Nabij

Dear Edith, you foxy ass old whore… Het Britse badplaatsje