Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Je ziet een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano. Maar wacht ’s even… Is hier iemand? Wie zit er onder dat kleed? En wie beweegt zich daar zo sierlijk rondom die deur?


Twee personages verdwijnen en verschijnen om beurten in het decor, totdat het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen… Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel?

Deze woordeloze voorstelling, met dans en schitterende pianomuziek van Jeroen van Vliet, speelt zich af op ooghoogte van de bezoekers. De kleintjes zitten rondom het speelvlak op de grond. Op veilige afstand, maar héérlijk dichtbij. Al geschikt voor kinderen vanaf een half jaar!

Dansgezelschap De Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Het gezelschap is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Inmiddels hebben 40 landen kennisgemaakt met De Stilte. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start verbonden aan het gezelschap. Hun werk kenmerkt zich in een voorliefde voor partnering en een strak stilistische danstaal. Beide makers hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Laika – Outsider – Gek Of Visionair?

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Je ziet een