1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Kahlen zweert wraak en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet. Kahlen moet niet alleen strijden tegen de natuur, maar ook tegen de bureaucratie en vooral tegen de onrechtvaardige manier waarop de adel omgaat met de wereld om haar heen.


The Promised Land is winnaar van diverse European Film Awards en tevens de Deense Oscar-inzending voor Beste Niet-Engelstalige film. Regisseur Nikolaj Arcel baseerde de film op de historische roman The Captain And Ann Barbara van Ida Jessen.

“Woest kunstwerk van een bloedstollend gevecht om grond. The Promised Land is een bloedstollende en warmbloedige film met waanzinnige beelden.” (Filmtotaal).
“Mads Mikkelsen schittert in dit historisch drama rond een ambitieus man die de Deense heide wil temmen, maar uiteindelijk zelf wordt getemd door de liefde” (Parool).
“Mads Mikkelsen op z’n meest stoïsch” (VPRO Cinema).
“Verrassende Deense western” (Trouw).
“Mads Mikkelsen maakt zelfs van dit stugge drama goud” (NRC).
“Een overrompelende filmische ervaring” (VARAgids).

Cast: Mads Mikkelsen, Amanda Collin.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Ravensbrück – Lucinda Ra & Stefanie Claes

Kongens Land - Zentropa - Nikolaj Arcel 1755, Denemarken. Kapitein