Het grenzeloze universum van Släpstick bestaat uit een duizelingwekkende hoeveelheid instrumenten, theatrale vondsten en klassieke muziek op het hoogste niveau. De vijf muzikale alleskunners nemen het publiek mee op een kolderieke trip langs de meesterwerken van Rossini, Brahms, Saint-Saëns, Gershwin en vele andere illustere componisten. Op onnavolgbare wijze (be)speelt het vijftal de grote klassiekers en eert en passant comedy-helden als Victor Borge, Mini & Maxi, Danny Kaye en Charlie Chaplin.


Waar de muziekterm ‘scherzo’ (Italiaans voor scherts, grap) staat voor een kort, levendig stuk, rekt Släpstick met Schërzo deze definitie graag nog een eindje verder op. Want als fysiek theater en topmuzikanten met veel gevoel voor timing en humor samenkomen, kun je een jodelende Schubert in een buikspreek-battle met Beethoven, een snelheidsduivel op de contrabas en natuurlijk de ’21 meesterwerken in 1 minuut’ verwachten.

Släpstick stond eerder in ons theater met de voorstellingen Släpstick en The Roaring Twenties. Het publiek waardeerde deze voorstellingen met respectievelijk een 8,8 en een 9,1.

“Amazing is an understatement” (theQR.co.uk).
“Släpstick creates an immersive musical universe where hilarity and artistry coexist. This is classical music not as we know it, but as we should experience it” (One4Review).
“Five musicians, a plethora of instruments and a wealth of silliness make for a fabulous 1,5 hour’s entertainment” (Threeweeks).
“Schërzo is an absolute triumph, blending uproarious comedy and classical music in a spectacle that defies convention” (TheaterWeekly).

Met de eerdere theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf muzikale clowns van Släpstick nationaal en internationaal furore. Met uitverkochte zalen van Nederland tot Nieuw-Zeeland, ovationeel applaus en een prijzenregen als resultaat. Släpstick’s nieuwe show Schërzo vierde haar wereldpremière in Edinburgh in de zomer van 2023, waarna concerten in Duitsland en Zuid-Korea volgden.

Cast: Willem van Baarsen, Jon Bittman, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Jaap Rovers
Concept, script, arrangementen & composities: Släpstick Regie: Stanley Burleson, Karel de Rooij
Decor: Ellen Windhorst
Kleding: Jan Aarntzen
Techniek: Kevin Baaij & Benjamin Brandt
Producent: Stichting de Wereldband i.s.m. Amsterdam Artist Management
Genre: Licht Klassiek/comedy/variété
Leeftijd: Ook geschikt als familievoorstelling, 8+

Volg Släpstick: /Slapstick.NL @Slapstick_NL
Website: www.slapstick.nl

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Starman – The Dutch David Bowie Tribute

Het grenzeloze universum van Släpstick bestaat uit een duizelingwekkende hoeveelheid