Theatervoorstellingen van Beumer & Drost zijn voor iedereen van 8 tot 88 jaar!

Na een grondige medische keuring en een uitputtende training, wordt een moedig proefpersoon afgeleverd bij een eenzame boshut. Het is de plek waar de vrijwilliger een bijdrage zal leveren om de wereld te behoeden voor een catastrofe. Huis en haard verliet hij om hier de laatste fase in te gaan van een bijzondere gedaanteverwisseling. Hij zal er zijn menselijkheid inruilen voor een nieuw bestaan als bij. Een onomkeerbaar proces.


Peter Drost speelt de held die langzaam maar zeker de metamorfose naar werkbij zal ondergaan. Want gewérkt moet er worden. Onvermijdelijk. De tijd dringt. Spoedig zal de kwispeldans aanvangen. Wees erbij als Beumer & Drost de reddingsoperatie vleugels geeft! Film en theater smelten samen tot een magisch spektakel. Een lichtvleugelige voorstelling over een droefgeestig onderwerp.

Toneelgezelschap Beumer & Drost maakt vaker gebruik van filmbeelden in zijn producties, zowel van archief als van nieuw opgenomen materiaal. Op die manier wordt inventief gespeeld met de wereld op toneel enerzijds en die op film anderzijds. Een intrigerend spel met illusie voor jong én oud.

Toneelschap Beumer & Drost is in 1997 opgericht door de acteurs en artistiek leiders Loek Beumer en Peter Drost. Het gezelschap maakt authentiek, beeldend familietheater in Nederland en Vlaanderen. De producties gaan over menselijk gedrag; over vriendschap, verlangen en liefde, maar ook over misverstanden. Universele dingen die iedereen kan herkennen. Ieder jaar verzorgen de mannen voorstellingen in schouwburgen, theaters en op bijzondere locaties. Ook op scholen en festivals. In de theaterproducties wordt een beroep gedaan op je fantasie, inlevingsvermogen en humor. Het gezelschap hoopt de bezoekers te inspireren anders naar dingen te kijken. Dit doen ze met ingrediënten als film, muziek, mime en spitsvondigheid in taalgebruik.

Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Kostuums: Saskia Meulendijks
Decor: Bert Vermijs
Film en montage: Henk Haselager
Techniek: Jan Sol
Productie, publiciteit: Afke Pricker

Meer info: www.beumerendrost.nl

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Nijntje De Musical – Naar de verhalen van Dick Bruna

Theatervoorstellingen van Beumer & Drost zijn voor iedereen van 8