Pieter Derks heeft een nieuwe voorstelling. Dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd.


Pieters vorige twee voorstellingen werden genomineerd voor de Poelifinario. “Zijn verfrissende, mild-ironische kijk op de actualiteit verdient het grootste publiek”, schreef het AD. Zet je schrap voor een compleet avondje uit, over alles dat hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je toch nog denkt: ja. Leuk.

Pieter Derks over zijn voorstelling:
Ja, leuk. Zeggen wat je bedoelt. Ik zeg al gauw wat ik denk dat mensen willen horen. Maar misschien please je wel het meest door niet te pleasen. En ik wil in deze voorstelling direct zijn, geen ironische ondertoontjes of in sarcasme verstopte meningen, gewoon transparant en onomwonden vertellen. Ook de titel hoef je niet per se sarcastisch op te vatten. Ik wil kritisch zijn maar niet door alles af te wijzen. Je komt pas ergens door er gewoon aan te beginnen. En hoe kun je kritisch zijn, de foute dingen aan- en afwijzen, maar toch vol in het leven duiken?

“Cabaretier Pieter Derks is aanstekelijk als vrolijke pessimist. In zijn twaalfde voorstelling maakt Pieter Derks duidelijk dat clichés soms meer geluk bieden dan grenzeloos vertrouwen in technologie” (NRC).
“Ja, Leuk bevat herkenbare tijdgeestobservatie en tal van actuele sneertjes. Het is opnieuw een goede voorstelling volgens het vertrouwde Pieter Derks-recept, persoonlijk en geëngageerd, vol originele geestigheid.” (Volkskrant).

Met: Pieter Derks
Regie: Jessica Borst
Uitvoerend Producent : Bodil van der Lee
Muziek : Pieter Derks, Leon Sibum, Lisa Ann Jonker en Dave Wismeijer
Geluid: Andreas Breiter
Decor: Roos Veenkamp
Styling: Mirte Engelhard
Tourneeplanning en www.pieterderks.nl

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

De Race Theatershow: Helden! – Met Olav Mol & Jack Plooij

Pieter Derks heeft een nieuwe voorstelling. Dat betekent een stortvloed