Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een weerzien, maar door de afstand verwatert het contact. Nog eens twaalf jaar later is Nora getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.


Past Lives gaat over toeval en het lot, over keuzes en veranderingen, en over vorige en nieuwe levens; een invoelbaar universeel verhaal.

In haar semi-autobiografische, met prijzen overladen regiedebuut Past Lives, onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance 2023.

“Zelden zo’n tedere en wijze liefdesfilm gezien als Past Lives” (Trouw).
“In haar betoverende debuut Past Lives balanceert Celine Song knap tussen lotsbestemming en toeval” (Volkskrant).
“Past Lives: de allermooiste liefdesfilm van het jaar. Het is niet de eerste film die herkenbare thema’s van gemiste kansen, alternatieve levens en driehoeksverhoudingen behandelt. Maar wel een van de mooiste, meest ontroerende en verfrissende” (NPO film).
“Songs prachtig meanderende vertelstijl en haarfijne script maken haar film toch vooral een schitterend modern liefdesdrama, uiterst zorgvuldig gestructureerd, met drie sublieme hoofdrolspelers. Juist in alles wat niet wordt uitgesproken, is Past Lives écht subliem” (Filmkrant).

Cast: John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Opvliegers – Girls On Fire 2

PL_20210823_JP_00638.RAF Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee