Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Wim Sonneveld.


Aan de Amsterdamse Grachten, Het Dorp, Het Hondje Van Dirkie, Margootje en Tearoom Tango, allemaal bekende liedjes van Wim Sonneveld (1917-1974). Hij gold als een van de grootste en veelzijdigste cabaretiers van Nederland. Hij speelde hoofdrollen in musicals (My Fair Lady) en films (Willem Parel) en maakte theaterprogramma’s met daarin zijn bekendste conferences, zoals Frater Venantius, Kroketten en De Stalmeester.

Wim Sonneveld zat nog boordevol plannen toen hij in februari 1974 een hartaanval kreeg en twee weken later overleed aan de gevolgen van een tweede. Op deze theateravond herdenken wij zijn vijftigste sterfdag.

Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen al twee seizoenen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij ieder Luistercafé Theatereditie zijn zij, wisselend in formatie, aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 7 februari (Jenny Arean) en 2 mei (Herman van Veen).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

ALEX KLAASEN – NO PONIES – 12 JUNI

Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken