Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Herman van Veen.


2025 is een bijzonder jaar voor Herman van Veen (1945). Hij viert zijn tachtigste verjaardag en staat zestig jaar op de planken.

Theatermaker Herman van Veen is een internationale beroemdheid. Hij treedt op van Amsterdam tot Amerika. Hij vertelt zijn verhalen en zingt zijn liedjes, ook in het Duits, Engels, Frans en Zuid-Afrikaans. Op deze theateravond klinkt zijn repertoire in het Nederlands. Een keuze uit zijn honderden liedjes: van Anne tot Hilversum III, van Liefde Van Later tot Suzanne en van Toveren tot Zo Vrolijk.

Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen al twee seizoenen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij iedere Luistercafé Theatereditie zijn zij, wisselend in formatie, aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 1 november (Wim Sonneveld) en 7 februari (Jenny Arean).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Cabarestafette – Het Cabarettalent Van De Toekomst!

Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken