Een standupper is hij. Eigenlijk. Maar Martijn Koning is veel meer dan dat. Hij is ook verteller. Knorrepodcaster. En Martijn Koning dendert het liefst door, door de actualiteit en door het leven van alledag. Om het van zich af te schudden en er de spot mee te drijven. Daarbij blaast hij het liefst de kleinste dingen enorm op, en de grote zaken noemt hij bij voorkeur achteloos in een bijzin.


Liever dan de mens, bestudeert Martijn Koning de dieren. Van de bultrugwalvis tot de haarfolikelmijt, geen groter plezier dan Martijn ermee aan de haal te zien gaan.

Waar ben je in betere handen dan bij iemand die het ook niet weet, maar die je wel keihard laat lachen?

“Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer. Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit” (NRC).
“Het escapisme van Martijn Koning is krachtvoer voor de lachspieren” (Parool).
“Het blijkt maar weer hoe leuk Martijn Koning is als hij ons meeneemt op een expressieve vlucht uit de realiteit” (Volkskrant).

Beluister ook de Knorrepodcast, de podcast van Martijn Koning waarin comedians nieuw grappig materiaal op elkaar uitproberen en ouwehoeren over van alles en nog wat. https://vriendvandeshow.nl/knorrepodcast

Twitter: @Martijnk0ning
Instagram: @martijntje_koning

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Björn van der Doelen, Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten- Vergane Glorie

Een standupper is hij. Eigenlijk. Maar Martijn Koning is veel