Lia is een jonge vrouw met een sterk karakter die niet goed aard in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Lorenzo, de flamboyante zoon van de burgemeester heeft zijn oog laten vallen op Lia, maar zij is afhoudend. Op een avond ontvoert hij haar en bedrijft daar de liefde, tegen haar wil. Volgens de heersende moraal moet Lia trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking.


La Ragazza Del Futuro, het debuut van regisseur Marta Savina, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1965 weigerde de jonge Franca Viola te trouwen met haar verkrachter, het neefje van een lokale maffiabaas. Haar moed baande de weg voor vrouwenrechten in een maatschappij waar de machtigste mensen de regels bepalen. Dit bracht uiteindelijk een wetsverandering teweeg.

“Oogstrelend beeld van misogyne samenleving” (Filmkrant).
“Met elegante natuurbeelden wordt een gruwelijke traditie aangekaart” (NRC).
“Regisseur Marta Savina maakt er geen rauw-realistisch historisch drama van, maar combineert een modern aandoende soundtrack met gestileerde beelden, elegante natuurshots en veel symbolisme” (NRC).
“La Ragazza Del Futuro is geen nagelbijter, maar houdt de aandacht van begin tot einde moeiteloos vast dankzij het intrigerende verhaal, goed acteerwerk en mooie beelden” (Filmtotaal).
“In La Ragazza Del Futuro dwingt een koppige Siciliaanse boerendochter de toekomst af” (Trouw)

Cast: Fabrizio Ferracane, Claudia Gusmano, Manuela Ventura, Francesco Colella

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Io capitano – Aangrijpend heldenverhaal

Lia is een jonge vrouw met een sterk karakter die