Wie dacht dat de blues dood was, moet even bij Five Dollar Shake komen kijken. Dit vijfkoppige Utrechtse rockmonster blaast het genre met een orkaankracht nieuw leven in. Five Dollar Shake steekt die goeie ouwe bluesrock in een gloednieuw glitterjasje. Hoe dat precies klinkt? Soulful, heavy and bluesy. With a cherry on top!


Die cherry is zangeres Lucinda Legaspi. Een ontembare frontvrouw, gezegend met een gulden strot. Voeg daar nog wat ronkende gitaren, een scheurend hammondorgel en een flinke dosis speelplezier aan toe, en je hebt de onweerstaanbare sound van Five Dollar Shake. “That’s a pretty fuckin’ good shake!”

Zo lang bestaat Five Dollar Shake nog niet, maar de band zag haar livereputatie razendsnel groeien, en de podia groeiden mee. Door hun aanstekelijke podiumenergie, virtuositeit en – natuurlijk – ijzersterke songs is de band een graag geziene gast op festivals, poppodia en afgeragde bruine kroegen. Culemborg Blues, dB’s, de Zwarte Cross: waar je deze band ook neerzet, binnen no time staat je tent op z’n kop.

Het is duidelijk: Five Dollar Shake bouwt overal een feestje. Maar 2024 wordt voor de band extra speciaal. De band presenteert namelijk op zaterdag 27 januari in De Helling in Utrecht haar eerste album ‘Bigger Heart’: een plaat met een verhaal. Een echtscheiding zette het leven van frontvrouw Legaspi op z’n kop. Als hart op de tong-zangeres begon ze alle woede, frustratie en pijn van zich af te schrijven, met de band als ultieme uitlaatklep.De Afzakkerij
LEISURE

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Destination Bluesband

Wie dacht dat de blues dood was, moet even bij