Fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival! Transit is een surreële fysieke voorstelling over het ‘ertussenin’ vastzitten. Het gevoel van een eeuwige transitzone op een luchthaven waar geen vliegtuig ooit aankomt of vertrekt. Terwijl je wacht op hulp, met je koffer in de hand, begint je lichaam te trillen alsof er een aardbeving binnenin je zit. Er is geen hulp onderweg. Je staat er helemaal alleen voor. Advies? Geniet er maar van, want er is nog een lange weg te gaan.


Deze absurde, dromerige en humoristische voorstelling schetst een filmische blik over het gevoel van nooit ergens aankomen. In werkelijkheid zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren. We zijn altijd op zoek. We streven naar geluk. We snakken naar liefde. We pogen. We hopen. We dromen. We wensen. We verlangen. Bij deze ben je gewaarschuwd voor de turbulentie.

“Je ziet in het Nederlandse theater niet vaak meer dat makers zo’n consequent en rijk beeldend universum opbouwen als Deroo en De Ronde hier doen” (Theaterkrant).
“Impactful, touching and freaking magical” (Amsterdam Fringe Jury).
“Waanzinnige performance over menselijk verlangen naar verlossing” (Theaterkrant).

DeRonde/Deroo
DeRonde/Deroo bestaat uit de mimers Nick Deroo en Tom de Ronde. Beiden studeerden aan de Mime opleiding in Amsterdam aan de Amsterdamse Hogeschool Voor De Kunsten. Daar vonden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor filmisch theater. Met hun vorige voorstelling After The Echo wonnen zij de Best Of Fringe Award van het Amsterdam Fringe Festival 2021. Transit is een vervolg op die voorstelling en sluit qua melancholieke sfeer hierop aan. Het speelt zich eveneens af in een surrealistische wereld waarin de mens eenzaam is.

DeRonde/Deroo creëert droomwerelden die op je netvlies blijven branden. Als kijker krijg je een inkijk in een universum met eigen regels en surreële momenten. Hun voorstellingen worden vaak omschreven als visueel verbluffende gedichten. Tom en Nick zijn beiden ook actief buiten hun collectief. Hierdoor blijven ze zichzelf uitdagen en worden ze geïnspireerd door kunstenaars om hen heen.

Bekijk hier de teaser: https://vimeo.com/manage/videos/865500294

Concept & Creatie: DeRonde/Deroo
Performance: Nick Deroo, Tom de Ronde & Amber Veltman
Sound Design: Jethro Cooke
Light Design: Grischa Runge
Kostuumontwerp: Karen de Meijer Marrit van der Burgt
Eindregie: Jef Van gestel
Dramaturgie: Pol Eggermont
Creative Producer: DVMSCO agency - Marieke van Dis
Posterbeeld & Teaser: Joshua Walter
Productie: DeRonde/Deroo Coproductie Feikes Huis

Met dank aan Annabel Koele, Stichting Mimeplatform, Makershuis Alkmaar, De Sloot, P.A.F., Mathijs Rijsdijk, De Waarbeek, Niels Nijs, Duo Savar, Irene Schaltegger en al de botsautomensen. Mede mogelijk gemaakt door Alkmaar Maakt Het, Olland-Buisman Stichting, AFK (Amsterdamse Fonds voor de Kunst), Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Rhythm Of The Dance – The Christmas Show

Fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival! Transit