In de blokkendoos is alles duidelijk. Vierkant is vierkant, geel is geel, alles is gerangschikt en iedereen heeft een eigen plek. Fijn.


PLOK! Wanneer er een eigenzinnig blok in de doos terecht komt, zijn alle andere blokken van slag. Want dit blok kan van vorm veranderen, meerdere kleuren aannemen en zelfs lichtgevend zweven! Het nieuwe blok zet de boel letterlijk op z’n kop, maar laat de andere blokken ook zien dat de mooiste nieuwe dingen ontstaan door samen met verschillende vormen iets op te bouwen.

Blok & Doos is een poëtische, woordeloze en beeldende voorstelling van de makers én spelers van Poppetje Van Papier.

Over De Grote Haay
De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema. Mark is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppenspeler en theatermaker.

De Grote Haay maakt beeldende verrassende voorstellingen voor de hele familie. Mark maakte onder andere de voorstellingen Oma Mag Ik Mijn Pop Terug?, Meneertje Meer, 1234 Poppetje Van Papier, Johannes De Parkiet en Meester Kikker.

Als acteur en regisseur werkte hij bij Rotheater, Tg Winterberg, Percossa, het Residentie Orkest, PHION, Philzuid en Stage Entertainment. Ook schrijft hij scenario’s voor Woezel&Pip en Pipo De Clown en liedjes voor Kinderen Voor Kinderen.

Met Tg Winterberg werd driemaal de Zilveren Krekel gewonnen. In 2019 kreeg zijn prentenboek Johannes De Parkiet een Vlag & Wimpel van de griffeljury en werd het tevens de kerntitel van de Kinderboekenweek. Voor Kinderen Voor Kinderen schreef hij meerdere liedjes waaronder Worden Wat Je Wil en Sorry. Zijn prentenboekenserie Muk staat tijdens de Nationale Voorleesdagen in de prentenboeken top 10. Hij won de Gouden Poëziester voor zijn gedicht Rozijntjes. Mark speelde in de tv-series Sesamstraat, Boterhamshow, PatsBoemKledder, Koekeloere en De Sprookjesboom. Mark vertaalde de musical Shrek en schreef het script voor musicals als Meester Kikker en Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel?

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Dans aan de Kade, betoverende dans op Noordkade!

In de blokkendoos is alles duidelijk. Vierkant is vierkant, geel