Laat je verrassen door de kracht van technologie in de danswereld. Another Kind Of Blue van choreograaf David Middendorp laat innovatie en beweging samenkomen in een magische voorstelling.


Digital Twin bestaat uit vier verschillende choreografieën en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één, in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie?

Het stuk Metahuman, een samenwerking met choreografe Wubkje Kuindersma, houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?

Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld. Het geeft ons een inkijkje in hoe het zou zijn als we een digitale versie van onszelf zouden kunnen achterlaten aan onze geliefde.

Frequentie3 slaat een andere weg in en opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Kunnen wij hier als mens iets aan veranderen of ontstaat er dan chaos?

Tot slot sluit ook Arms, het langverwachte vervolg van Airman, naadloos bij dit thema aan. De drones uit dit stuk kunnen enkel dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen.

Another Kind Of Blue (AKOB) is een innovatief Haags dansgezelschap dat onder de artistieke leiding van choreograaf David Middendorp dansvoorstellingen maakt waarin hedendaagse dans en technologie samensmelten tot een nieuwe kunstvorm. Door technologie niet alleen als vormexperiment te gebruiken, maar in de voorstellingen een inhoudelijke focus te leggen op de betekenis van technologie in de samenleving, neemt het gezelschap een unieke plaats in binnen het Nederlandse dansaanbod. Nieuwsgierigheid staat aan de wieg van alle projecten van AKOB en de doelstelling van AKOB is dan ook om anderen nieuwsgierig te maken en te inspireren, om ze aan te zetten tot reflectie of beweging. In de breedste zin van het woord.

www.anotherkindofblue.nl
Facebook: @AKoBDavidMiddendorp
Instagram: @another_kindofblue
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/another-kind-of-blue

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Jawad Es Soufi – SLOEGIE!

Laat je verrassen door de kracht van technologie in de