Adam (Andrew Scott) woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal), die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam bezig met herinneringen van zijn jeugd. Hij voelt een drang om naar de stad te gaan waar hij opgroeide en waar het huis staat waar hij met zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) woonde. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.


Een film over (mannen)liefde, de afwijzing door ouders van die liefde en het postuum in het reine komen met het verleden en je ouders. “Het is volgens mij een universele wens om zo in je verleden te duiken”, zegt regisseur Haigh. “De tijd verloopt lineair, maar in ons hoofd is het heel gewoon om naar het verleden of richting de toekomst te bewegen. Dat gevoel wil ik uitdrukken in mijn film”.

Andrew Scott is genomineerd voor een Golden Globe voor zijn rol als Adam. Paul Mescal is onder andere bekend van zijn rol als Calum in de film Aftersun, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg.

“Een van de mooiste, romantische films van 2024” (NRC).
“All Of Us Strangers is een mooie, gevoelige film die uiteindelijk maar met één woord valt te beschrijven: teder. Zonder irritant sentimenteel te zijn.” (bnnvara.nl/filmreviews).
“Magisch-realistisch (liefdes)drama van Andrew Haigh (Weekend, 45 Years) dat van de ene hartverscheurend mooie scène naar de andere zweeft, zonder dat je als kijker precies begrijpt hoe de twee werelden zich tot elkaar verhouden. Gebaseerd op de roman Strangers (1987) van Taichi Yamada.” (vprogids.nl/filmreviews).
“Haigh suggereert visueel dat zaken niet zo eenduidig zijn als ze lijken. Zijn film is op talloze manieren te interpreteren. Net dat maakt het zo goed en nu al een van de mooiste en meest romantische releases van 2024.”(NRC).
“All Of Us Strangers is een gevoelige verkenning van rouw, eenzaamheid en verlangen. Het is een spookverhaal vol echt, doorleefd drama” (Filmkrant).
“All Of Us Strangers: breekt je, heelt je en raakt je Nu al een van de mooiste must-sees van 2024. Niet-realistische situatie, wél heel realistische gevoelens. All Of Us Strangers is prachtig gefilmd: dicht op de huid, badend in schitterend licht en schitterende kleuren. Je hebt de skyline van Londen nog nooit zo mooi gezien. En ook het viertal Scott, Mescall, Foy en Bell is een genot om naar te kijken.” (npo.nl/filmreviews).
“Wonderlijke, soms heel ontroerende film” (VPRO Cinema).
“Hypnotiserend én geaard. All Of Us Strangers’ is een aangrijpende spookvertelling over intimiteit en contact” (Volkskrant).
“Ontmoeting tussen een zoon en zijn verloren ouders maakt het volwassen leven in ijzingwekkende eenzaamheid invoelbaar. All Of Us Strangers maakt duidelijk dat we de mensen van wie we houden vast moeten houden en niet tussen onze vingers door moeten laten glippen.” (Filmtotaal).
“De pijnlijke schoonheid van een tweede kans” (De Tijd).
“Heel mooi zoals Haigh menselijke relaties uitdiept, hoe hij een verbinding maakt tussen vroege, ouderlijke affectie en latere, romantische liefde. Hoe hij zich bekommert om complexe gevoelens, om pijn, verdriet, rouw en eenzaamheid maar ook om acceptatie en veerkracht. Het adembenemende slot is een tearjerker op zich.” (Trouw).
“Een uniek en invoelbaar filmdrama” (Volkskrant).
“Zelden werd kwetsbaarheid zo treffend verbeeld als door hoofdrolspeler Andrew Scott. Die kwetsbaarheid van Adam en de (helende) gesprekken met zijn ouders worden zo overtuigend en natuurlijk gefilmd dat je aan het doek gekluisterd blijft.” (8weekly.nl).
“Tremendous performances from all four” (The Guardian).

Cast: Andrew Scott, Paul Mescal, Carter John Grout, Jamie Bell, Claire Foy

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Femme Fugazi

Andrew Scott in ALL OF US STRANGERS. Photo by Chris