Volgens OOR is Alex Roeka “een van de sterkste liedjesschrijvers van de lage landen”. Cultuurpodium schrijft: “Roeka is zo anders dan anderen die kleinkunst brengen. Roeka is vooral qua stem al uniek, maar bovenal zijn de teksten en de muziek die hij brengt van ongekende schoonheid. Het is haast niet te duiden, je moet dit domweg zelf horen”. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Dus komt dat zien én horen!


Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé, Waar Roeka achter de bar staat En u laat proeven van exquise dranken, Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten Aan uw geestesoog voorbij doen glijden.

Zet u neer en laat u meevoeren Door een aanstekelijke levenslust En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie.

Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen.

Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie, Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid, Op de klanken van het bandje in de hoek, Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit.

En keer ten slotte halfdronken door het ochtendgloren huiswaarts, Verrijkt en gelouterd.

Met Jeroen Kleijn (drums) en Reyer Zwart (diverse instrumenten).

Over het vorige theaterprogramma Nieuwe Dromen (winnaar Poelifinario 2022, categorie Kleinkunst):
“Een joekel van een programma, dat een zaal tot een ongewoon lang, klassiek eindapplaus aanzet. In Alex Roeka hebben we in Nederland onze eigen Jacques Brel” (Dagblad van het Noorden).
“Alex Roeka heeft met Nieuwe Dromen een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor” (Parool).
“Roeka is een intrigerende tekstschrijver, die je tot luisteren dwingt. Rauw romantische-topteksten, die echt beklijven. Roeka zal nooit een lachebekje worden, maar dit keer gaan zijn mondhoeken en die van het publiek regelmatig omhoog. De straat van genade, waarin hij de sfeer van de Amsterdamse Warmoesstraat bezingt, geholpen door de straf marcherende bas van Reyer Zwart is bijna Brelliaans. Roeka op zijn best” (Theaterkrant).
“Roeka’s doorleefde, maar krachtige stemgeluid geeft extra diepte aan poëtische teksten over onder meer het genot en de pijn van grootse liefdes” (VSCD-cabaretjury).

www.alexroeka.nl

Link trailer op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ztZWo_p7qr4

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Nationaal Theaterweekend – Theater Voor Een Tientje

Volgens OOR is Alex Roeka “een van de sterkste liedjesschrijvers