Voor veertig ouderen in Meierijstad is het mogelijk om deel te nemen aan een echte dansvoorstelling in de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Dit kan in het kader van het Gouden Dans project. Iedere 65-plusser kan meedoen, ook mensen die nog nooit gedanst hebben of die minder goed ter been zijn. De repetities starten op woensdag 4 december in de dansstudio van Phoenix Cultuur op de Noorkade in Veghel. Met een voorstelling op zondag 23 maart in de Grote Zaal van de Blauwe Kei wordt het project afgesloten.


UNIEK PROJECT

Gouden Dans, Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade zijn opnieuw een samenwerking aangegaan voor een uniek maatschappelijk project met Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad en Stichting Met Je Hart. Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter het project Gouden Dans. In vijftien repetities werken de ouderen onder leiding van choreograaf Ireen Kurvers toe naar een eindvoorstelling. 

In 2020 en 2023 waren de eerste twee edities van het Gouden Dans project en beiden waren een groot succes. De derde editie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van SCBM (Stichting Culturele Belangen Meierijstad), Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.

REPETITIES EN VOORSTELLING

De repetities van Gouden Dans starten op woensdag 4 december en zijn vier maanden lang iedere woensdag in de dansstudio van Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel (eerste groep van 10.30 tot 12.00 uur, tweede groep van 12.45 tot 14.15 uur). De voorstelling, met als thema 80 jaar vrijheid, is op zondag 23 maart 2025 in de Grote Zaal van de Blauwe Kei op de Noordkade.

Kosten voor deelname aan het Gouden Dans project (repetities inclusief koffie en thee en eindvoorstelling) zijn € 65 per persoon.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Surfrock door Stories from Shamehill

Voor veertig ouderen in Meierijstad is het mogelijk om deel