het beste van twee chefs samen

Als twee creatieve en onderscheidende chef-koks de handen ineenslaan kunnen daar hele mooie gastronomische creaties uit ontstaan. Joppe Sprinkhuizen, chef van restaurant SILLYFOX op de Noordkade in Veghel en Werner Croymans, chef van restaurant SOMM in Uden stelden met tweeën een speciaal zes gangen menu samen dat binnenkort in beide zaken besteld en afgehaald kan worden. Een uitgelezen kans voor fijnproevers om eens echt lekker uit te pakken. Het exclusieve zes gangen ‘plus forts ensemble menu’ is af te halen op vrijdag 23 en zaterdag 24 april. Bestellen kan via de websites van de restaurants.

De maatregelen vanwege de coronacrisis die beide ondernemers keihard treffen zijn een extra stimulans voor de beide mannen om niet bij de pakken neer te zitten maar juist om een gezamenlijke activiteit te ondernemen. Onder het motto ‘samen sterker’ willen ze zo bovendien elkaars gasten eens kennis te laten maken met de culinaire hoogstandjes die ze altijd laten zien. En of het aan de vermeende animositeit tussen Veghel en Uden ligt weten de beide chefs niet. Ze hebben zelf ook geen last van negatieve gevoelens in dat opzicht, maar feit is dat beide restaurants weliswaar ongeveer hetzelfde marktsegment bedienen, maar toch maar weinig gasten kennen die regelmatig beide restaurants bezoeken. Dat is natuurlijk jammer want met meerdere aantrekkelijke restaurants op een bepaald niveau in de regio Uden-Meierijstad zou je juist meer aantrekkingskracht kunnen genereren van bezoekers vinden Joppe en Werner. Met hun initiatief willen ze dan graag laten zien dat samenwerking juist tot mooie dingen leidt. De zes gangen bestaan uit een voorgerecht, twee vis- en twee vleesgerechten en een nagerecht. Elke chef maakt drie van de zes gerechten en geeft er een ‘personal touch’ aan. Ze beloven een zintuigen strelend culinair ensemble.

Talent en passie
Beide chef-koks hebben al de nodige ‘vlieguren’ in de culinaire wereld gemaakt en kennen elkaar al vele jaren. Zo hebben onder andere  een gemeenschappelijke werkervaring bij sterrenrestaurant de Treeswijkhoeve en werkten in het verleden zelfs ook kort tijd samen bij de voorganger van SILLYFOX. Ze zijn inmiddels enkele jaren als zelfstandige restaurateurs actief in Uden en Veghel en hebben ieder een grote vaste klantenkring. Ook zijn beiden lid van de JRE, een vereniging van ‘jeunes restaurateurs’ die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. Deze vereniging telt meer dan 350 toprestaurants en 160 hotels verspreid over vijftien landen. JRE chefs combineren top kooktalent met passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE ervaring.

Kijk voor meer informatie over het ‘plus fort ensemble menu’ en de beide restaurants op www.restaurant-somm.nl  en www.sillyfox.nl

ONTVANG JIJ ONZE NIEUWSBRIEF AL?


De leukste activiteiten of mooie verhalen van de Noordkade. Je krijgt het allemaal gratis en voor niets in je mailbox als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze één keer in de drie weken.

Nog meer lezen?


Ontdekken in de Noordkade kan het hele jaar door. Meer inspiratie voor je bezoek. Lees dan onze andere blogs. Zo leer je ons nog beter kennen.

Kunst en cultuur

Ontwerp een ‘Break Out Hero’

het beste van twee chefs samen Als twee creatieve en