Prachtige muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop.


Piepschuim is een muzikale cabaretgroep die wonderlijke gedachtekronkels, geraffineerde muziek en aanstekelijk enthousiasme naar het theater brengt. Buiten De Lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim!

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar daar is niet veel mee gedaan de afgelopen tijd. We hebben ook helemaal geen feiten nodig. We hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat? In Buiten De Lijntjes vertelt Piepschuim de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een avond vol prachtige muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop. Zodat je daarna die verhalen verder kunt vertellen.

Piepschuim kreeg inhoudelijke hulp van wetenschappers en experts als Heleen de Coninck en Margot Ribberink. En door het gebruik van een tweedehands decor (Lebbis) en tweedehands kleding (Pieter Derks en Theo Maassen) is Buiten De Lijntjes misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling van Nederland.

Voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook voor iedereen die dat niet doet.

Cor Burger: zang, gitaren, toetsen
Robbert Koekoek: fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie
Muziek: Cor Burger
Teksten: Cor Burger

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

RONALD SNIJDERS – EEN AVOND MET MIJ (REPRISE)

Prachtige muziek, humor, een enorme lading (groene) energie en een