De zomer lijkt toch echt te zijn begonnen. Op zondagmiddag 21 juli om 15.00 uur kun je je in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel even in zonnige sferen wanen, relaxen en swingen met de band One Revolution. Deze band speelt dansbare en energieke reggae, dub reggae en dancehall. Frontman en zanger Aboubacar Soumah is een podiumbeest met ontembare energie en een fantastische stem. Een perfecte opwarmer voor de liefhebbers van zonnige Jamaicaanse muziek. Aboubacar, een rasechte rasta, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal. Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op grote podia, zondag dus in de Afzakkerij, de toegang is gratis.


Op zijn elfde maakte Aboubacar kennis met de djembe en bekwaamde hij zich in de Afrikaanse percussie via onder meer Augustin Pakata, een toen al bekend percussionist in Guinee.  Niet zo heel lang daarna besloot hij te gaan zingen. Eerst traditioneel Afrikaans, maar tegenwoordig vooral reggae.  Hij speelt ook traditionele West-Afrikaanse instrumenten, zoals de bolon en krins. Aboubacar trouwde met de Nederlandse Ina de Weert in Conakry. Hij kwam naar Nederland en stond sinds die tijd ook op diverse podia in Luxemburg, Belgie, Nederland, Duitsland en Groot-Britannie met One Revolution Band en One Revolution & Friends.

'Mijn levensgeschiedenis dwingt mij te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap. Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee', aldus Aboubacar.  De Afzakkerij
LEISURE
Muziek

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Kick some Kinks

De zomer lijkt toch echt te zijn begonnen. Op zondagmiddag