Na het uitkomen van de eerste CD “Unfulfilled desire” van deze Nijmeegse band in 2022 kreeg de band zeer positieve recensies van de muziekpers. Daarna is het hard gegaan met de band en hebben er een flink aantal optredens op de agenda gestaan. Inmiddels is de band bezig met het opnemen van de tweede CD, met daarop, net als op de eerste, voornamelijk Blues(rock) georiënteerd eigen werk, een vleugje Soul en Americana aangevuld met een of twee bijzondere covers, die een eigen bewerking krijgen. In de verwachting ligt dat de nieuwe CD medio juni 2024 uit gaat komen.


De band draait om de songs van Olav Boereboom, een bekende naam in de blues scene in Nederland als gitarist (van de roemruchte Red Rooster Club) en zanger. Hij is een oudgediende en zeer ervaren top gitarist die heeft gespeeld met alle groten in Nederland en met een aantal buitenlandse artiesten. Hij speelde o.a. met Kaz Lux, Rosa King, Oscar Benton, Harry Muskee, Tineke Schoemaker, Ana Popovic, Terry Mann, Bertus Borgers, Bert Heering, Little Willy Littlefield en Keith Dunn. Hoeveel referenties heeft een muzikant nog meer nodig?

De band heeft de afgelopen tijd ook wat personeelswijzigingen ondergaan. Zo is top muzikant en saxofonist Niels van Hoorn (bekend van Narrow escape en The Legendary Pinkdots) toegetreden en maakt hij met zijn weergaloze sax spel en live performance ieder optreden tot een feestje.

Daarnaast is Gerard “Struik” Vermeulen aangetrokken als nieuwe bassist. Een sterk groovende muzikant en persoonlijkheid die een geweldig duo vormt met drummer Lude Bakema. Een stomende bassist die de nummers de vaart geven die ze nodig hebben. Reden genoeg om de band te gaan bekijken en beluisteren de komende tijd.De Afzakkerij
LEISURE

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Golden Earring Undercover – Coming On Strong! met o.a. Martin van der Starre, Ron Knoester en Dennis van Hoorn

Na het uitkomen van de eerste CD “Unfulfilled desire” van