Muzikaal, snel en heel erg grappig.


Merijn Scholten maakt onderdeel uit van stand-up gezelschap Comedytrain, was tekstschrijver voor Dit Was Het Nieuws, Het Klokhuis en Het Sinterklaasjournaal en was vaste columnist van het radioprogramma Spijkers Met Koppen. “Jeetje, ja, wat doe ik? Poeh, nou, geestige vraag!”, aldus Merijn.

In Team Solo gaan Merijn en zijn alter-ego’s terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Merijn staat voor comedy met een haast ontembare liefde voor de medemens. Hij vergaarde een grote schare liefhebbers met zijn online sketches. Micha Wertheim noemde hem “de grappigste man op Instagram” en er werd reikhalzend uitgekeken naar zijn eerste theatershow: Team Solo. Het stelde niet teleur. “Het is een zegen dat we Merijn Scholten's geweldige comedy live in het theater kunnen beleven” schreef een landelijke krant die zijn voorstelling vijf sterren gaf. Dus dat nemen we dan maar aan.

“Team Solo is een schitterend gemaakte, snelle en erg grappige voorstelling. Het is een zegen dat we Merijn Scholtens geweldige comedy nu live in het theater kunnen beleven. De hilarische Insta-types van Merijn Scholten werken ook in het theater” (Volkskrant).

“Schakelt razendsnel tussen verschillende scènes en personages. Merijn Scholten heeft een theatervorm gevonden die hem alle vrijheid geeft om zijn komische talent volledig uit te buiten, maar tegelijkertijd ook iets van de wereld waarin we leven te vinden” (Telegraaf).

“Fenomenaal leuke voorstelling. De zaal ligt aan zijn voeten, vaak hikkend van het lachen. Achter elke grap schuilt een diepe gedachte” (Theaterkrant).

“In Team Solo zoekt hij naar de balans tussen een persoonlijke en een persiflerende Scholten, die hij een aantal keer prachtig weet te vinden. De typetjes zijn kippenvel-opwekkend griezelig” (NRC).

Tekst, spel en muziek: Merijn Scholten
Techniek: Jelle van Setten
Creatieve adviezen: Micha Wertheim
Video: Willem van der Maarel
Licht­ontwerp en podiumbeeld: Jasper Nijholt
Met dank aan: Mildred Aikema en Marjolein Visser

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

THE SONGWRITERS CLUB

Muzikaal, snel en heel erg grappig. Merijn Scholten maakt onderdeel