Het tijdloze verhaal van Anne Frank.


Je Anne vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit schreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’.

In deze musical vormen liedjes en dagboekfragmenten een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien.

Over
Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken Van Daan genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek, door Anne omgedoopt tot het Achterhuis, tot hun ontdekking op 4 augustus 1944.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt deze voorstelling het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

NASHVILLE@NOORDKADE – MET PIETERNEL OSINGA, FEMKE WEIDEMA, TIM AKKERMAN EN JICK MUNRO AND THE AMAZING LASERBEAMS

Het tijdloze verhaal van Anne Frank. Je Anne vertelt wat