Hanneke Gommers laat zich inspireren door haar dagelijkse leven, de natuur die haar huis omringt, haar interieur, familie en huisdieren. Dat alles speelt een rol in haar werk, samen met elementen uit de kunstgeschiedenis. Het levert boeiende, grootse schilderijen op die elk een eigen verhaal lijken te vertellen. Als toeschouwer zie je een uitvergroot stukje van een andere wereld, middenin een verhaal waarvan je begin en eind zelf mag bedenken. De expositie, een initiatief van De Compagnie, is vanaf 6 september tot en met 25 oktober te zien in de Wiebenga silo op de Noordkade in Veghel.


Gommers speelt met de blik van de toeschouwer en laat zien hoe ze als schilder naar de werkelijkheid kijkt. Haar schilderijen bestaan vaak uit diverse lagen. In haar nieuwste werken verwijst ze naar andere kunstenaars, zoals Picasso, Rembrandt en Matisse. Hun werk maakt onderdeel uit van haar omgeving en zo kan een ansichtkaart of een reproductie in een kunstboek onderdeel worden van een nieuwe compositie. Andere lagen zijn abstract of soms juist hyperrealistisch, alsof er een snoer kralen of glanzend lint over het schilderij hangt. Zo geeft ze nieuwe betekenis aan de onderwerpen. ‘Ik zie het licht dat valt op een voorwerp, een kleur die opvalt door een lichtstraaltje, een glinstering in een oppervlak, een woekering waar doorheen je iets vermoedt, schoonheid die zich aan je openbaart door het verschuiven van een voorwerp. Zo blijken de dingen om mij heen toch altijd minder gewoon dan je op het eerste gezicht denkt.’ Hanneke Gommers is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming (Tilburg, 1979-1984). Daarna heeft ze altijd geschilderd. Haar werk en de ontwikkeling daarvan is te volgen via Instagram https://www.instagram.com/hanneke.gommers/. Gastcurator van de expositie is kunsthistoricus Neel Claessens.

Openingstijden

 De Wiebenga silo is onderdeel van de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 6 september tot en met 25 oktober en is dagelijks te bezoeken. Maandag t/m vrijdag van 11.00 – 21.00 uur, zaterdag van 11.00 – 18.00 uur en zondag van 14.00 – 18.00 uur. De expositie voldoet aan de RIVM richtlijnen.De Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie