De installatie in de Wiebenga silo reikt naar het verre plafond, als een plant naar het licht. Hij verwondert en verrast, alsof het werk hier gegroeid is. Het lijkt gewichtloos, maar neemt de silo’s volledig over. Moet je als toeschouwer er omheen, overheen of onderdoor? Vanaf 31 mei werkt Jimi Kleinbruinink in de Wiebenga silo’s aan zijn nieuwe werk Homeostase.


Homeostase

“Ik vind inspiratie in natuurlijke processen,’ vertelt Kleinbruinink. ‘Als maker zoek ik materialen en processen die een poëtische betekenis in zich dragen. Het resultaat is abstract, maar doet tegelijk een uitspraak over een menselijke ervaring.’ De titel, Homeostase, verwijst naar het proces waarmee organismen het eigen inwendige milieu met biochemische signalen in evenwicht houden, ook bij verstoring. Een evenwicht dat onmisbaar is voor het leven.

Het ruimtelijk effect van het werk van Kleinbruinink is nooit massief of statisch. Naast driedimensionale installaties maakt hij vaste sculpturen, die de indruk wekken gewichtloos te zijn, als sterren en planeten in een oneindig universum van gips, hout, bouwmaterialen en gevonden voorwerpen. Tegelijkertijd verhouden zijn kleurige assemblages zich tot onze eigen fysieke aanwezigheid. Ga je er omheen, stap je over stukken heen of loop je er onderdoor? En waar houdt het werk op en begint de ruimte eromheen? Het antwoord ligt ergens verscholen tussen massa en licht, banaliteit en sierlijkheid, atoom en heelal.

Praktische informatie

De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 12 juni tot en met 21 augustus en de toegang is gratis.
Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Parkeren P1, Cultuurfabriek.De Compagnie
Kunst + Cultuur

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

ANNICK BOER – DEZE IS NOG BETER!

De installatie in de Wiebenga silo reikt naar het verre