In de Wiebenga silo en Hal van de Cultuurfabriek aan de Noordkade is van 17 april tot en met 29 mei de expositie Draad van Ariadne te zien. Magistrale textielkunst die de toeschouwer laat kijken en ervaren.


Marianne Benko

Voor Marianne Benkö bestaan textiel en schilderkunst altijd in relatie tot elkaar; het één kan niet zonder het ander. Schilderen vormt haar basis maar textiel biedt haar meer mogelijkheden om zich uit te drukken. Met textiel kan zij op de allergrootste formaten werken. Het is zacht, het doet iets met de ruimte, met het geluid. Uiteindelijk specialiseert zij zich in wandtapijten en maakt vele opdrachten voor de openbare ruimte. Benkö is aan de Hongaarse academie getraind in zowel schilderen als handgeweven wandtapijten op monumentaal formaat.

Daniella Hefter

De werken van Daniella Hefter nemen je mee in een verhaal. De afbeeldingen stimuleren de kijker om fantasie, associaties en dromen de vrije loop te laten en de geboden verhalen aan te vullen. Ze nodigt de kijker uit te blijven staan en te luisteren naar wat er door de beelden wordt gezegd. Om op deze manier verrast te worden door wat het eigen voorstellingsvermogen aan scheppende kracht heeft.

De tentoonstelling is te zien van 17 april 2022 tot en met  oktober 2021 tot en met 2 januari 2022.
Maandag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Parkeren P1, CultuurfabriekDe Compagnie
Kunst + Cultuur
Actieve families