Taal heeft Annemie van der Zand altijd geboeid. “Het is fascinerend hoe woorden, die bestaan uit abstracte tekens, in het juiste samenspel met elkaar en op die specifieke plaats betekenis krijgen.” Deze interactie tussen elementen is de basis van haar schilderwerk. Ze laat zich inspireren door beeldschrift, zoals tekens, symbolen en pictogrammen. Ook het industriële verleden vormt een bron van inspiratie, met name voor haar objecten.


In de loop der jaren heeft het werk van Van der Zand zich verbreed en verdiept met fotografie en het maken van objecten. Deze laatste ontstaan vanuit het combineren van veelal ijzeren vormen die gerelateerd zijn aan ons industriële verleden. “Mijn schilderijen, foto’s en objecten hebben een gemeenschappelijk vertrekpunt. Dat is het spel van interactie tussen verschillende onderdelen, de complexiteit van hoe alles in elkaar grijpt en op elkaar reageert en samen een geheel vormt. De logica van actie, reactie en interactie zijn aspecten die me eindeloos boeien.” Zo is haar werk een combinatie geworden van een grafische beeldtaal en het industriële verleden. Een perfecte expositie voor het industriële erfgoed van de Noordkade.

Annemie van der Zand is afgestudeerd aan de kunstacademie St Joost in Breda. Zij heeft geëxposeerd in diverse galeries, kunstinitiatieven en kunstmanifestaties. Daarnaast heeft zij, samen met een collega-kunstenaar, een jaarlijks terugkerend kunstfestival in Breda georganiseerd waarin de digitale en interactieve kunst centraal stond. Ook is in Amsterdam een muurschildering van haar te zien op een schakelstation van Nuon aan de Boerhaavestraat.

De expositie is van 30 oktober t/m 18 december 2022 te zien in de hal en in de Wiebenga Silo op de Noordkade.

Openingstijden expositie:
Dinsdag t/m zaterdag 12:00-17:00 uur
Zondag 13:00-17:00 uurDe Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie
vrijetijdsgenieters

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

JON VAN EERD – ZO VADER ZO ZOON

Taal heeft Annemie van der Zand altijd geboeid. “Het is