De echte van Bakkerij van Leur... Veghelser dan dit gaat het niet worden… een Veghelse krol met een eigen gebakken speculaasje. Geliefd onder zowel Veghelaren als oud-Veghelaren, maar ook steeds meer mensen van buitenaf beginnen het broodje te waarderen. De anijskrol is een zacht wit broodje met daarin veel anijszaad. Het broodje wordt met de hand gevlochten tot een knoop en hierdoor ontstaat een krul. De krol wordt gegeten met boter en speculaas en is vooral populair rond Sinterklaas.

In de winkels van Bakkerij van Leur, zoals in de Proeffabriek op de Noordkade zijn diverse krollenpakketten verkrijgbaar voor even zoveel wensen als smaken in combinatie met ambachtelijk gebakken speculaas. De Veghelse krollen reizen wat af. Ieder jaar horen wij de leukste verhalen in onze winkels. Oud Veghelaren die buiten Noord Brabant zijn gaan wonen en er speciaal voor naar Veghel rijden. Bewoners die van oorsprong niet uit Veghel komen maar het broodje steeds meer gaan waarderen. Of Veghelaren die op bezoek gaan bij oud-Veghelaren en toch wel vriendelijk verzocht wordt om een zakje krollen met speculaas mee te nemen met het excuus “Want die kunnen we hier jammer genoeg niet kopen…”. Deze prachtige verhalen horen we graag van jullie. Dit jaar maken we het krollenseizoen extra bijzonder. Stuur een feestelijk Veghelse krollenpakket op naar een geliefd oud-Veghelaar en laat ze genieten van deze heerlijke lekkernij!

Kijk, bestel of laat bezorgen via: http://veghelsekrollen.nl/



Bakkerij van Leur
Food
Primeur
Proeverij