Nieuwe liedjes en een muzikale ode aan Tina Turner.


In het eerste deel van de voorstelling zingt Berget nummers van haar nieuwe album We Are One. De liedjes op dat album zijn mede tot stand gekomen door de inspiratie die Berget kreeg van het levensverhaal van Tina Turner. Vandaar dat deze unieke compilatie naadloos aansluit bij het tweede deel van de voorstelling, dat bestaat uit een ode aan Tina Turner. Met een liveband worden de tijdloze songs van Tina, die als een rode draad door Bergets leven heen lopen, samengebracht.

De sterk autobiografische songs op het album We Are One onderscheiden zich enerzijds door de openhartigheid van de compromisloze teksten en anderzijds door de maatschappijkritische noot die we van Berget niet eerder zo expliciet hoorden. Zij maakt zich zorgen over de polarisatie in de samenleving en het daarmee samenhangende gebrek aan eenheidsgevoel. De titel van het album We Are One is in dat verband alleszeggend.

Berget Lewis: “Ik was een kind van de jaren tachtig, en genoot iedere dag van muziekkanalen zoals MTV en Music Box en het programma Countdown. Deze stonden de hele dag thuis aan en ik droomde zoals veel meisjes van een carrière als zangeres. Het levensverhaal van Tina Turner inspireerde mijn muzikale keuzes van soul naar rock en dan naar pop, dit heeft mij geïnspireerd tot deze muzikale ode”.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

BUMBA SHOW – MET BUMBINA IN DROMENLAND

Nieuwe liedjes en een muzikale ode aan Tina Turner. In