Argus begon als 5 mans band die zijn oorsprong vind in 2008, waarbij de 2 gitaristen besloten om een band te beginnen en begonnen met het spelen van hun favoriet band Wishbone Ash.


Met toevoeging van Frans Nooijen ( zang en toetsen) en Ed de Groot( basgitaar) en Sven de Waal ( drums zijn ze hun nummers gaan uitwerken, van melodieus gitaarwerk, met bleus-achtige gitaar solo’s tot lekker pittig gitaarwerk, met af en toe een felle Minimoog solo , ronkend Hammond , sferische synth’s eronder, met een solide basis van drums en bas, komt Argus tot het geluid wat het nu is. Ook gebruik van de Theremin komt regelmatig voor in de nummers van Argus, wat zorgt voor een mysterieuze , sfeer en wat de muziek enigszins unieke maakt in de prog-wereld.

Argus is klaar met een nieuwe bezetting en hebben een extra toetsenist en nieuwe solo gitarist toe gevoegd, wat de sound nog meer detail kan geven. Wim Wassenberg, is iets naar achtergrond gegaan, en we introdiceren onze nieuwe solo gitarist Noud van der Been. Argus speelt prog-rock ( symfonische rock) en heeft goed geluisterd naar hun grote voorbeelden zoals, Pink Floyd, Transatlantic, Spock’s Beard, Marillion, Genesis, Wishbone Ash.De Afzakkerij
LEISURE

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Dodenherdenking Veghel: DE UITVAART VAN DE VREDE

Argus begon als 5 mans band die zijn oorsprong vind