In een kelder van de Proeffabriek runnen Erwin en Joyce Schouten een ambachtelijke distilleerderij annex proeflokaal. Schouten distilleerderij is ontstaan uit liefde voor verhalen en de passie om ze te delen. Geniet van onze vloeibare verhalen waarin je niet alleen Botanicals en mout proeft, maar ook onze passie, het gevoel en onze aandacht.


Schouten Distillery produceerde inmiddels drie soorten gin, een oude jenever en heeft rum en whisky op het vat staan. Schouten Distillery mag inmiddels rekenen op een internationale belangstelling. Zowel het assortiment als de vraag uit de markt breiden zich uit. De ambitie is duidelijk, zo legt Erwin uit.

“Voorheen was ik al hobbymatig bezig met het brouwen van bier en had ik thuis op kleine schaal wel eens wat geëxperimenteerd met distillaten. Maar ik wil altijd voor het beste gaan. Ik volgde daarom de opleiding tot distillateur bij Syntra in België en ging in De Proeffabriek met een eigen installatie aan de slag. Wie bij ons binnenkomt ziet achter glas wat er allemaal gebeurd in het proces van de distillatie: van een vergist graanbeslag tot het afvullen van de flessen. Door toevoeging van bepaalde ingrediënten, krijgt de drank zijn specifieke smaak.”

Wie in de smaakkast kijkt, ontdekt tal van smaakmakers zoals houtsnippers en kruiden. Wat de receptuur van onze soorten Gin-Clarity, Yugen en Khoisan is, blijft natuurlijk geheim. Elke gin heeft zijn eigen unieke smaak. Of je nu gaat voor een zoete florale gin, een kruidige citrus gin of een barrel aged gin, alles is mogelijk. Bij Schouten Distillery kun je bij minimaal zes personen komen proeven tijdens onze speciale Gin & Tonic Tasting.

Eigen vaatje

Ook bestaat de mogelijkheid om een eigen vaatje met rum, gin of whisky te vullen en de ontwikkelingen hiervan bij te houden. Je creëert op die manier een prachtige exclusieve drank voor in je eigen winkel, bar, restaurant of privé-voorraad om de komende jaren van te genieten. De producten van Schouten Distillery weerspiegelen verhalen uit het leven zelf. ‘Every bottle a story’ is dan ook het motto, aldus Erwin. “Mooie en minder mooie gebeurtenissen en ervaringen die dierbaar zijn, die ons hebben gevormd en die we willen delen met anderen. Het zijn mooie producten waar ik achter sta en waar ik van hou.”

Openingstijden
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 17:00

SCHOUTEN DISTILLERY

Verlengde Noordkade 4
5462 GE, Veghel


Dagje weg van maken?


Mogen we je een suggestie doen?
Op basis van je keuze denken we dat deze je ook aanspreekt.

Sillyfox Veghel

Sillyfox

Sillyfox Vanuit het hart

Kijk dan!