Een film over liefde. Voor een ambacht, voor wie je bent en voor liefde in al zijn gedaanten.


Halim maakt schitterende, authentieke, handgemaakte kaftans. Hij heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina's ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. De film werd in Cannes met een staande ovatie ontvangen en won de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

“Het delicate drama The Blue Caftan uit Marokko toont liefde in verschillende vormen” (Trouw).
“Een intieme film” (Het Parool).
“Film over liefde in al zijn gedaanten” (VPRO Cinema).
“Subtiele cinematografie, fantastische acteerprestaties en een liefdevolle sfeer” (Troskompas / TV Krant).
“Prachtige, delicate speelfilm” (Movies that Matter).
“Het einde is overrompelend mooi” (Volkskrant).
“Toont mooi hoe oprechte liefde uiteenlopende vormen kan aannemen. Een slot dat je met een brok in de keel achterlaat” (NRC).
“The Blue Caftan wordt gedragen door het indrukwekkende acteerwerk van de drie hoofdrolspelers van wie Touzani de bewegingen en handelingen zo stileert dat ze perfect aansluiten bij het gelijkmatige tempo en de ingetogen sfeer van de film” (IFFR23).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN EN GREGOR BAK – SCHANDALIG MOOIE OPERA!

Een film over liefde. Voor een ambacht, voor wie je