Teun heeft een missie: van een verpleeghuis een verpleegThuis maken!


Bevlogen verpleegkundige Teun schreef een bestseller over zijn bevindingen in een verpleeghuis. Nu duikt hij de Nederlandse theaters in om zijn missie te verspreiden: een betere wereld creëren voor mensen met dementie, door van ieder verpleeghuis een verpleegThuis te maken. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt hij het publiek op een bevlogen manier mee in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen. Het doel van Teun is om mensen te helpen bij het ‘nieuwe denken’. Het resultaat zijn mooie, verrassende en hilarische gesprekken.

Deze voorstelling is een eyeopener voor iedereen die met dementie te maken heeft, zowel in de privé- als in de werkomgeving.

Over
Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken gaat hij heel ver. Hij besluit zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht.

In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op zijn vragen. Hoe kan je onderdeel uitmaken van elkaars wereld als je te maken krijgt met dementie en hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is? Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”.

“Teun Toebes geeft mensen met dementie een stem” (Volkskrant).
“Het is meer een pamflet. Een aanklacht, niet tegen het verpleeghuis waarin hij woont, of tegen zorgverleners in het algemeen, maar tegen ‘het systeem’ dat mensen met dementie buitensluit en opsluit” (NRC).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

ERIC VAARZON MOREL – DE SPAANSE MILES DAVIS

Teun heeft een missie: van een verpleeghuis een verpleegThuis maken!