Naar het beroemde boek van Annejet van der Zijl.


In deze voorstelling komen Rika en Waldemar Nods uit de roman van Annejet van der Zijl tot leven. Nu door de ogen van hun zoon, die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Toen Waldy 14 was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd Waldy heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Over
In 2024 is het 20 jaar geleden dat het boek Sonny Boy werd uitgegeven. Er werden ruim 600.000 exemplaren van het boek verkocht, het is vertaald in diverse talen en het boek werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en won de Littéraire Witte Prijs, de M.J. Brusseprijs en de Gouden Ganzenveer. In 2011 is het verhaal verfilmd door regisseuse Maria Peters.

Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd door dramaturg Annemiek Lely. Zij gaat meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos de producent Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek, de positie van de vrouw en de veerkracht van de mens. Natuurlijk mag het publiek ook vragen stellen.

Producent: Solo Stories
Acteur: Tarikh Janssen
Regie: Benno Hoogveld
Script: Manoushka Zeegelaar Breeveld
Muziek: Rik Ronner
Kostuumontwerp: Glenn Hewitt

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Pophaven: Ain’t no Foo – Foo Fighters Tribute

Naar het beroemde boek van Annejet van der Zijl. In