Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop.


Ruud brak door met De Minuut Van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Hij is een eigenzinnige maker met een onnavolgbare stijl. Niet alleen is hij onderdeel van de tv-programma’s Dit Was Het Nieuws en Spijkers Met Koppen, hij is ook actief op YouTube en Tiktok én toerde succesvol met zijn theaterprogramma’s. Rudiversum, zijn nieuwe voorstelling, is een galactische storm van alle vormen van comedy die passen (maar vooral ook niet passen) in het theater.

Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop wisselen elkaar met lichtsnelheid af. En dat vraagt wat van het publiek. Je kunt meerennen of afhaken. Ruud houdt nergens in. Terwijl we steeds verder afdwalen in de krochten van Ruuds wereld rijst de vraag: wie is Ruud? Wie is die jongen die vlucht van de ene gekte naar de andere?

Over Ruud Smulders
Ruud breekt door bij het grote publiek met zijn veelbesproken De Minuut Van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Hij is redacteur bij Dit Was Het Nieuws, krijgt zijn eigen satirische talkshow op Comedy Central getiteld RRIM en zijn cabaretdebuut BRUUD is de best bekeken Comedy Special van NPO3.

Momenteel steelt hij de show in De Amazon hitshow LOL: Last One Laughing, presenteert hij het cultprogramma Killer Kamp, neemt hij de rol over van Tygo Gernandt in Flikken Maastricht en is hij wekelijks te horen als vaste comedian van het cabaretteam bij Spijkers Met Koppen. Ruud bereikt naast het vaste theaterpubliek ook een geheel nieuwe generatie door zijn samenwerking met onder andere Youtuber Dylan Haegens en zijn Tiktok account.

“Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren” (Theaterkrant).
“Bij ons liepen de tranen over de wangen” (GeenStijl).
“BRUUD Best bekeken comedy debuut” (BNNVARA).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

MARK VAN DE VEERDONK – PODIUMBEEST ONTSNAPT! (REPRISE)

Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop. Ruud brak door met