Een memorabele en hartverwarmende roadtrip met onverwachte elementen.


Ellen en haar man Vagn nemen Inger, de zus van Ellen, mee op een busreis naar Parijs. Inger is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben. Ellen en Vagn hebben hun handen vol aan het wispelturige gedrag van Inger. Die weet echter geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen.

Rose was in Denemarken een enorm succes en scoorde hoog bij het publiek op filmfestivals in Leiden, Leeuwarden en Film By The Sea. Regisseur Arden Oplev baseerde het scenario deels op zijn eigen ervaringen en koos voor een Deense sterrencast met Lene Maria Christensen (The Legacy), Søren Malling (Borgen) en Sofie Gråbøl (The Killing).

“Dit is een film waar je naartoe kunt voor een warme glimlach, maar waarbij je je ook niet verveelt als je behoefte hebt aan wat meer diepte” (Filmtotaal).
“De film Rose is warm, menselijk en hilarisch ongemakkelijk” (Telegraaf).
“De Deense tragikomedie Rose is soms sentimenteel, maar weet oprecht te ontroeren” (Volkskrant).
“Rose is een soms tragisch, af en toe hilarisch, maar bovenal warm portret van een vrouw met schizofrenie die staande probeert te blijven in een leven dat haar steeds onderuit trekt “(Nederlands Dagblad).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

LAURA VAN DOLRON – DE UITNODIGING

Rose, Nordisk Film Een memorabele en hartverwarmende roadtrip met onverwachte